Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırşehir'in Kaman İlçesi Kaman İmamHatip ortaokulunda 150 yıllık Kur'anı Kerim sergilendi.

        ilçe'de İmamHatip Ortaokulunda açılan sergide geçmiş dönemlere ait halı, kilim, ev eşyaları ve tarım aletleri sergileniyor.

        Kaman İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ramazan Kılıç, milli kültürü yaşatmak ve gelenekleri gelecek kuşaklara aktarmak için sergi açtıklarını söyledi.

        Kılıç,konuşmasında, "Hazırladığımız proje kapsamında okul bünyemizde bir sergi oluşturduk. Sergimizde annelerimizin, babalarımızın, dedelerimizin nasıl bir hayat yaşadıklarını, bizim şu an hangi şartlarda olduğumuzu öğrencilerin kavramalarını istedik"dedi.

        "Okul müdürü dedesinden kalma Kur'anı sergiledi"

        Dedesi Murat Kılıç'tan oğlu Behcet Kılıç'a aktarılan Kur'anı Kerimi sergileyen Okul İdarecisi Ramazan Kılıç, "Dedelerimizin yaşadığı hayat ile şimdiki zamanı kıyas açısından sergide Kur'anı sergiledim. Öğrencilerimiz merak içerisinde Kur'anı Kerim'i inceledi. Böylesine eski bir Kur'anı Kerim'i görünce öğrencilerimizde büyük şaşkınlık oldu. Bu kutsal kitap bana nasıl miras kaldıysa bizden sonraki nesillere de o şekilde aktarılacak" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
         Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa