Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HESTOUREX 2018 Dünya Sağlık, Spor, Alternatif Turizm Kongresi ve Fuarı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde, 58 Nisan 2018 tarihlerinde Antalya Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.

        Amacı, ülkemizde turizmi 12 aya yaymak ve nitelikli turizm hareketi sağlamak olan HESTOUREX 2018’e bu yıl yurtdışından 5 bin kişiye yakın yabancı alım heyeti katıldı. HESTOUREX Fuarının ana teması, sağlık turizmi ve bunun yanında spor ve alternatif turizm potansiyelinin tanıtılması oldu. Ülkemizin özellikle son yıllarda sağlık sektöründe çok ciddi mesafeler kat etmiş olmasıyla birlikte sağlık hizmetlerinin üstün kalitesi ve uygun fiyatla veriliyor olması; başta Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Ukrayna ve Orta Doğu ülkeleri olmak üzere yurtdışından birçok tedavi merkezi ve sağlık turizm acentesinin alım heyetleri ile fuara katılımına olanak sağlamıştır.

        Bölgemizdeki sağlık turizmi ve alternatif turizm potansiyelinin bilincinde olan ORAN, bu potansiyelin işe dönüşmesi ve bölgemizdeki sağlık kurumları için yeni ufuklar açılması amacıyla, geçtiğimiz ay HESTOUREX 2018 fuarına ORAN olarak katılıma kararı almıştı.

        Kayseri Yatırım Destek Ofisi ve Anadolu Sağlık Turizm Derneği (ASTUDER) koordinasyonunda yürütülen hazırlık çalışmalarının ardından 2018 HESTOUREX’e katılım sağlandı.HESTOUREX 2018 fuarında ORAN standında, Kayseri Yatırım Destek Ofisi uzmanları, ASTUDER üyesi 6 sağlık kuruluşu, Erciyes Kayak Merkezi ve Yüksek İrtifa Spor Kampı ile Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi yer almıştır.

        Kayseri ve Sivas’da faaliyet gösteren hastane ve spor işletmelerinin yaptığı 200’e yakın B2B görüşmesinde, dünyanın pek çok ülkesinde gelen sağlık turizm acenteleri, sağlık bakanlıkları, sağlık kurumları ve özel hastalar ile görüşmeler sağlanmıştır. B2B görüşmelerden son derece memnun ayrılan kurumlar bu görüşmeler ile kendilerine yeni pazar fırsatları doğduğunu belirterek orta ve uzun vadede bu görüşmelerden sonuç almayı beklemektedirler.

        Fuarın 3. gününde Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlit Çavuşoğlu, ORAN standını ziyaret ederek özellikle Erciyes Dağında ORAN ve Erciyes A.Ş. işbirliği ile başlatılmış olan Profesyonel Bisiklet Takımları için Yüksek İrtifa Antrenman Kampı hakkında bilgi almıştır. Daha önce ORAN Kalkınma Ajansı Kayseri Yatırım Destek Ofisi ve Erciyes A.Ş. işbirliği ile yabancı bisiklet takım ve federasyonlarına Erciyes’te Fam Trip organizasyonları düzenlendiği; düzenlenen bu organizasyonlar neticesinde, Erciyes’te kayak sezonunun sona ermesiyle birlikte Yarış Bisikleti Takımlarının Yüksek İrtifa Antrenmanı yapmak üzere Erciyes’e gelmeye başladığı ve bu yıl için 15’e yakın takımın rezervasyon yaptırdığı bilgisi Sayın Bakanımıza verilmiştir.

        ORAN Kalkınma Ajansının desteği ile HESTOUREX 2018’e katılmış olan kurumlar ile verimli bir fuar geçirilmiştir. Fuardan son derece memnun ayrılan ASTUDER üyesi kurumlarımız, önümüzdeki yıl 47 Nisan 2019 tarihinde yapılması planlanan HESTOUREX 2019 fuarına daha iyi hazırlanarak ORAN ile birlikte daha güçlü bir katılım sağlamak istediklerini belirtmişlerdir.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa