Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Genç Eksen Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Safranbolu Belediyesinin katkıları ile yine Safranbolu Belediyesi tarafından projelendirilen Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında yeniden Safranbolu’ya kazandırılan ve tamamlanma aşamasında olan Akçasu’da iki gün kamp yaptı.

        78 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşen kamp süresince izciler çadırlarını kurduktan sonra Safranbolu’daki tarihi mekânları ziyaret ettiler. Genç izciler, Cumartesi günü İzci Liderleri tarafından verilen haritalar doğrultusunda Safranbolu’yu gezerken, Pazar günü ise kulübe yeni kabul olan izcilerin yemin törenini gerçekleştirdiler. Yemin törenini ise Belediye tarafından kendilerine hediye edilen uçurtmaları Safranbolu semalarında uçurdular. Yoğun programından dolayı izcileri ziyaret edemediğini ancak gerek izci liderleri gerekse Kültür Müdürlüğü personeli ile sürekli irtibat halinde olduğunu çocuklarla ilgili bilgi aldığını ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Akçasu Mahallesi’nde çocukları misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

        Proje kapsamında da son aşamaya gelindiğini kaydeden Ürkmezer; “İnşallah bu güzel bölgemizi halkımız ile birlikte çok yakında hizmete açacağız. Burayı yeniden bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Akçasu’da gerçekleştirdiğimiz çalışmanın ardından gelecek günlerde çok daha etkinliklere ev sahipliği yapacağını düşünüyorum. Yine bu kapsamda 50’ye yakın gencimizi misafir etmenin de mutluluğunu yaşadık. Ben kulübe yeni üye olan ve yemin töreni gerçekleşen gençlerimizi kutluyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

        İzcilerin özellikle uçurtma şenliği sırasında mutlulukları gözlerden kaçmazken, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli de kamp süresi boyunca izcilerle yakından ilgilendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karabük İlçeleri
        Tüm Karabük Haberleri
         Karabük

        Karabük

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa