Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şırnak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimiyle ilgili görülen davada tanık olarak dinlenen Uzman Çavuş S.K., “Bize, Cizre'de operasyon olacağı söylendi. Herkesin telefonu toplandı. Tuvalet için dahi bize izin verilmedi. Tabur Komutanı Binbaşı Aykut Kara bize emirlerine uymazsak en ağır şekilde cezalandırılacağımızı söyledi. Hatta bölük komutanlarına 'emirlerime uymayanı vurun yoksa ben vururum' dedi” ifadelerini kullandı.

        Meslekten ihraç edilen 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar'ın da aralarında bulunduğu 20'si tutuklu 427 sanığın yargılandığı davanın duruşması bugün de Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Bölge Adliye Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 23 sanık ile avukatları katıldı.

        Tanık olarak dinlenen Uzman Çavuş S.K., “Bize Cizre'de operasyon olacağı söylendi. Aniden hazırlandık. Tabur içtima alanında telefonlar toplandı. 2. Tabur Komutanı Binbaşı Aykut Kara emirlerine uymazsak en ağır şekilde cezalandırılacağımızı söyledi. Hatta, bölük komutanlarına 'emirlerime uymayanı vurun yoksa ben vururum' dedi. Tuvalet için izin istediğimizde dahi izin verilmedi. Binbaşı Aykut Kara operasyonun çok ciddi ve kritik olduğunu belirterek 'başarılı olmamız gerekiyor' dedi” ifadelerini kullandı.

        Tanık ifadelerinin ardından cumhuriyet savcısı mütalaa için süre talebinde bulundu. Duruşma 16 Nisan'a ertelendi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa