Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan her bir asker için gül dikildi.

        GAÜN Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Kültür Müdürlüğüne bağlı öğrenci kulüpleri tarafından Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit düşen Mehmetçikler adına gül dikilerek, şehitlerin künyeleri konuldu.

        “Hatıraları her zaman yad edilecek“

        Dikilen güllerin şehitlerin anısına yakışır şekilde oluşturulduğunu ifade eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “Afrin’de canlarını feda eden, ülkenin birlik, beraberlik, ikbal ve istikbali için hayatını ortaya koyan gençlerimiz için, o fidanlarımız için Gaziantep Üniversitesi olarak öğrenci kulüplerimizin eşliğinde onların hatırasını canlandırmak istedik. Burada her bir öğrenci kulübümüz, her bir şehidimizin adına gül dikip künyesini fidanın başına bırakarak hatıralarını canlandıracak. Benim diktiğim fidan Karamandan bir şehidimizindi. Şehit aileleri ile kulüp öğrencilerimiz irtibata geçip onların üniversitemizde bir fidanlarının olduğunu ve her zaman hatıralarının yad edildiğini bilecekler. Hem aileleri sürekli hatırlanacak hem de öğrencilerimiz o şehitlerimiz hatırasına en azından onların gül fidanlarını büyüterek bu hayatta onların eserlerini koruyacaklar” diye konuştu.

        GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Zeytin Dalı Harekâtı şehitlerinin anısını yaşatmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa