Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması, Gaziantep’te 21 bin yarışmacının katılımıyla yapıldı. Bu yıl ilk kez Türkçe ve İngilizce'nin yanı sıra Arapça dilinde de gerçekleştirilen sınava 6 bin Suriyeli mülteci de katıldı.

        Şehitkamil Belediyesinin destekleriyle Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Gaziantep Seyyah Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği tarafından düzenlenen sınava Türkiye genelinden 600 bin başvuru oldu. Sınava Gaziantep genelinde ise çeşitli kategorilerden 21 bin kişi müracaat etti. Sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okula gelen yarışmacılar, heyecanla sınav saatini bekledi. Gaziantep merkezde 36 okul, ilçelerle birlikte toplam 51 okulda yapılan sınav saat 10.00’da başladı. Yarışmacıların yaşlarına göre belirlenmiş 11 ayrı kategoride düzenlenen yarışma, bu yıl ilk kez Türkçe ve İngilizce dilinin yanı sıra Arapça dilinde de oldu. Sınava Gaziantep’te bulunan 6 bin Suriyeli mülteci katıldı.

        Bu yıl Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının 6. düzenlediklerini belirten Gaziantep Seyyah Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Mehmet Tandırcıoğlu, uluslararası çapta düzenlenen ve yarışmaya yurt içi ve yurt dışından 700 bine yakın kişin başvurduğunu söyledi. Tandırcıoğlu, “Yarışmacıların yaşlarına göre belirlenmiş 11 ayrı kategoride düzenlenecek yarışma, Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde oldu. Bu yılın diğer yıllardan farkı ise Türkçe ve İngilizce dilinin yanı sıra Arapça dili de eklenerek 3 dilde organize edildi. Türkiye genelinde 7'den 70'e olmak üzere 600 bini aşkın, Gaziantep’te ise 7 ilçemizde gerçekleştirilmek üzere 21 binin üzerinde kayıt alındı. Yarışmamız tüm Türkiye de olduğu gibi Gaziantep Cezaevlerinde de organize edildi. Türkiye’deki ÖSYM sisteminde en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonunu, hem de tamamı gönüllülerden oluşan bir ekiple düzenlendi. Gaziantep ilimizde merkezde 36 okul, ilçelerle birlikte toplam 51 okulda tüm ilçelerimizde sınav yapıldı. Sınav da dereceye giren yarışmacılarımıza Türkiye geneli Umre ödülü başta olmak üzere, laptop, akıllı telefon çeşitli ödüller verilecek. Bu yıl 6. düzenlediğimiz bu yarışmada, bizlere daha önceki yarışmalarda olduğu gibi bu yarışmada da desteklerini sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Tüm yarışmacılarımıza yürekten başarılar diliyorum” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa