Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen, ‘Proje Bazlı Teşvik Sistemi' Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni’ne katıldı.

        Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımına ilişkin açıklamada bulunan ve bu sistemin Türkiye için büyük bir kazanç olduğuna vurgu yapan Başkan Hiçyılmaz, “Açıklanan süper teşvik paketi, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefimizdeki iradeyi göstermektedir” dedi. Hiçyılmaz; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğindeki törende, proje bazlı teşvik sisteminden yararlanacak büyük yatırımların ne şekilde destekleneceği açıklandı. Türkiye’nin cari açık verdiği, sanayinin sürdürülebilirliği için kritik olan ürünleri ve yüksek teknolojili ürünleri kapsayacak şekilde üretim için devletin vereceği destekler tek tek sıralandı. İş dünyası olarak, bu sistemin Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için çok önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

        Proje bazlı teşvik sisteminden yararlanarak toplam 135 milyar lira bedelle teşvik belgesi alan, 23 ayrı yatırım projesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklandığını belirten Başkan Hiçyılmaz, “Toplantıda projeleri yürütecek firmalar tek tek tanıtıldı ve özellikle cari açığın düşürülmesine ne kadar katkı sağlayacakları açıklandı. Bu 23 yatırımın diğer yatırımlara örnek teşkil edeceği düşünüldüğünde, yeni sistemin Türkiye’ye katkıları daha iyi fark edilecektir. Bu yatırımları gerçekleştiren firmalarımıza teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu. Türkiye’nin teşvik konusunda bu noktaya ulaşmasından dolayı memnuniyet duyduklarının altını çizen Başkan Hiçyılmaz, “Üretimin yanı sıra, pazarlama ve ihracat noktasında da teşviklerin üst düzeye çıkarılması iş dünyasının beklentisidir. Bu bakımdan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümetimize güven duymaktayız” ifadelerini kullandı.

        Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törende Başkan Hiçyılmaz’a, KTO Meclis Üyesi Orhan Yağcıoğlu eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa