Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan ve beraberindeki heyet tarafından Arakan’daki saldırılardan kaçıp Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların bulunduğu kamplar ve yetimhane ziyaret edildi. Ziyaretlerin yanı sıra Bangladeşli yetkililerle toplantılar yapıldı, yardımlar birinci elden dağıtıldı.

        Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan, sağlıkçı milletvekilleri ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı ve yetkililerinden oluşan heyetle birlikte mevcut durumu yerinde inceledi. Ziyaretle ilgili konuşan Erdoğan, Arakan’da yaşananlara dünyanın duyarsız kalmaması gerektiğini ifade ederek, “Türkiye olarak Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Bangladeş’e göç edenlerin sayısı bir milyonu geçti ve diğer ülkelerin de Bangladeş’e yardımcı olmaları gerekiyor. Bangladeş’in bu yükün altından tek başına kalkması zor. Bu durumunu en iyi Türkiye anlar. Emine Erdoğan Hanımefendinin bölgeyi ziyaretiyle bu husus dünya gündemine taşınmıştı ama gelen yardımların halen yetersiz olduğunu yerinde gördük. Arakanlıların yurtlarından edilmeleri ve göçmen durumuna getirilmeleri noktasında, problemin asıl sebebine yönelik atılan çabaların yetersiz kaldığı çok net anlaşılıyor” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa