Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) iş birliğiyle, ilk mesleki yeterlilik belgelendirme sınavını yaptı.

        Gaziantep Ticaret Borsası ve MEYBEM iş birliğiyle belge zorunluluğunun bulunduğu mesleklerde, mesleki yeterlilik belgelendirme sınavlarının ilki başarıyla tamamlandı.

        Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrikada düzenlenen sınav, MEYBEM gözetmeni eşliğinde yapıldı. Mesleki yeterlilik belgesi almak için başvuruda bulunan 24 makine bakımcısının hazır bulunduğu sınav iki farklı aşamada gerçekleştirildi. Mesleki yeterlilik sınavına seviye 3 ve 4 aralığından giren makine bakımcıları, önce teorik ardından ise kullandıkları üretim makinalarının başında uygulamalı sınava tabi tutuldular. Tüm gün süren sınavda, adaylara meslekleriyle ilgili uygulamalı sorular sorularak, iş kabiliyetleri ve bilgi birikimleri değerlendirildi. Sonuçları daha sonra açıklanacak sınavda başarılı olan katılımcılara, mesleki yeterlilik belgesi verilecek.

        Türkiye’de ilk borsa

        Türkiye’de MEYBEM ile iş birliği protokolü imzalayan ilk borsa olduklarını anımsatan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, “MEYBEM ile mesleki yeterlilik belgelendirme sınavları konusunda iş birliği protokolünü geçtiğimiz ay içerisinde imzalamıştık. Geçen bir aylık süreç içerisinde çeşitli meslek gruplarından gelen başvuru taleplerini değerlendirerek ilk sınavımızı kısa sürede başarıyla gerçekleştirdik” dedi.

        Meslek Yeterlilik Belgelendirme sınavına ilk etapta 24 makine bakımcısının katıldığını belirten Bayram, önümüzdeki haftalar içerisinde makine bakımcıları için ikinci bir sınavın daha gerçekleştirileceğini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli meslek gruplarında bulunan toplam 81 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi almanın artık zorunlu hale getirildiğini vurgulayan Bayram, söz konusu mesleklerde yeterlilik belgesi olmayan kişileri çalıştıran işverenlere, kişi başı ve çalışılan her ay üzerinden idari para cezası uygulandığı uyarısında bulundu. Bayram, Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen meslek gruplarının çalışanları için zaman kaybetmeden GTB’ye müracaat edebileceklerini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa