Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak projelerden biri daha hayata geçiriliyor. Bahçelievler Mahallesi’ni Paşaalanı Mahallesi’ne bağlayacak olan Cengiz Topel Köprüsü’nün temeli düzenlenen törenle atıldı.

        Balıkesir’de şehir içi trafiğini oldukça rahatlatacak olan projenin ilk ayağı olan Cengiz Topel Köprüsü Projesinin temel atma töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, projenin bitim tarihini 30 Aralık 2018 olduğunu söylerken, yüklenici firmadan köprünün 15 Temmuz’a yetiştirilmesi sözünü istedi. Yüklenici firma sahibi Mahmut Özbulut ise köprüyü 15 Temmuz’a yetiştireceğinin sözünü verdi. Törende bir konuşma yapan Başkan Zekai Kafaoğlu, bu projenin Balıkesir şehir içi trafiği için büyük önem arz ettiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugün burada Karesi ilçemiz ile Altıeylül ilçemizi birbirine bağlayan ana caddemiz üzerinde köprülü kavşak inşaatının temel atma töreni için bir araya geldik. Yaklaşık olarak 28 milyon TL’lik bir iş. Bu yol Paşaalanı Mahallesi’nden gelen Sıtkı Yırcalı Caddesi’ni Emniyet kavşağından geçerek yine Gümüşçeşme Mahallemizde Devlet Demiryolları hattını köprü ile geçerek Yıldırım Caddesi ve Rüzgar caddesinden adliyenin oraya bağlayacak. Bulunduğumuz noktada Cengiz Topel Caddesi’nden geçecek köprülü kavşağın temelini atıyoruz. Yaklaşık 5 tane ayağın üzerine kurulacak ve 300 metre uzunluğunda bir köprülü kavşak olacak. Bu köprülü kavşak Balıkesir’in şehir içi trafiğini ciddi derecede rahatlatacak. Karesi ilçemizde Paşaalanı Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımız Adliye Kavşağı’na kadar ışığa takılmadan seyahat edebilecekler. İhalenin bitim süresi 30 Aralık 2018. Müteahhit firmayla görüştük. Şimdi de müteahhit firmadan daha erken bitirmek için söz isteyeceğiz. Hedefimiz Türkiye içinde anlamlı bir gün olan 15 Temmuz’da bu kavşağın bitirilmesidir. 15 Temmuz Balıkesir içinde oldukça anlamlı bir gündür. Hatırlayacağınız üzere 15 Temmuz ile ilgili ilk anıtı yapan il olmuştuk. Şimdi müteahhit firmadan bu tarihte bitirilmesini talep edeceğiz. Daha sonra da Adliye Kavşağı ihalesini yaptık. Bu hafta da ilgili müteahhit firmaya yer teslimini yaparak o kavşağın inşaatına da başlanacak. Adliye kavşağının da tamamlanmasıyla birlikte şehir içi ulaşımı iyice rahatlayacaktır”dedi

        Temel atma töreninde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, genel sekreter yardımcıları ve daire hazır bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa