Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya Büyükşehir Belediye Başkan Tahir Akyürek, “Kurum Kültürü, Aidiyet Duygusu, Kurumsal Temsiliyet” başlıklı eğitim seminerinde belediye çalışanlarıyla bir araya geldi.

        Konya Büyükşehir Belediye Başkan Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’na bağlı KOMEK yöneticileri ve çalışanlarıyla bir araya geldi. Seminerde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşeron sisteminin artık bittiğini belirterek, yeni sistemin tüm mesai arkadaşlarına ve iş dünyasına hayırlı olmasını diledi. Hükümetin gerek iş güvenliği, gerek ücret politikası, gerekse de sosyal haklar açısından sorunlu bir yapıyı sona erdirdiğine vurgu yapan Başkan Akyürek, yasayla birlikte yeni bir dönemin başladığını dile getirdi. Bütün çalışanların artık belediyenin bir taşeron işçisi değil, asli elemanı konumuna geldiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, “Bu yeni yapıyla birlikte iş güvencesi daha güçlü bir şekilde sağlanmış oldu. Yine toplu sözleşme gibi haklar süreç içinde edinilmiş olacak. İzin, sağlık, tazminat gibi sosyal haklar konusunda tartışmalar ortadan kalmış olacak. Devlete ve millete ayrı bir güven gelmiş olacak. Konya’da bu noktada çok önemli şehirlerden birisi. Biz de KOSKİ ile birlikte şu anda yeni statüyle çalışmaya başlayan arkadaşlarımızın sayısı tam 6 bin 955” ifadelerini kullandı.

        “Belediye hizmeti bir vakıf hizmetidir”

        Belediye çalışmasının sadece maişet temini çalışmasından ibaret olmadığını, aynı zamanda bir halk hizmeti, bir vakıf hizmeti olduğunu belirten Başkan Akyürek, belediye çalışanlarının belediyede hizmet verirken aynı zamanda hayırlı bir faaliyete de katkı yaptığını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde mevcut yasadan yararlanan KOMEK ve ASEM çalışanlarına hitap eden Başkan Akyürek, Meslek Edindirme Kurslarının kuruluşundan bugüne Konya’da çok büyük bir boşluğu doldurduğunu, 2004 yılında yapılandırılan kursuların son dönemde çok daha büyük ve güçlü bir yapıya kavuştuğunu belirtti. “Bugün Konya’nın bütün ilçelerde, bütün yerleşim yerlerinde bu kurumsal yapının izini görüyoruz” diyen Başkan Akyürek, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “KOMEK toplumumuzun büyük bir kesimini kucaklamış bir kurumsal yapıya kavuştu. Sertifika alan ve kurslardan istifade eden 600 bine yaklaşan bir kayıt sayısına ulaştık. Nüfusa kıyasla Türkiye’deki en yaygın halk eğitim çalışması. Beşikten mezara kadar ilim öğrenme düsturuyla hareket eden bu sürekli eğitim faaliyeti Konya’da gerçekleşiyor. Bizim mesleki eğitim faaliyetimiz nüfusa oranla Türkiye’de birinci sırada geliyor. Bu da hakikaten şehrimizin karakterini, kalitesini, seviyesini yansıtan bir gösterge. KOMEK’lerimiz ve ASEM’lerimiz sadece bir mesleki formasyon kazandırmıyor. Aynı zamanda bir sosyalleşmenin, bir sevgi, saygı, dostluk ortamının oluşmasına, komşuluk ilişkilerinin güçlenmesine, insanlarımız arasındaki tanışıklığın, dayanışmanın kuvvetlenmesine, böylece toplumun da huzuruna vesile oluyor. Yine bu faaliyetlerimiz aile içi sorunların çözümünde, huzur ikliminin oluşmasında da bir rol üstlenmiş oluyor.”

        KOMEK büyük bir aile

        “Kurum Kültürü, Aidiyet Duygusu, Kurumsal Temsiliyet” başlıklı hizmet içi eğitim seminerinde konuşan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu da, KOMEK ve ASEM’lerin il merkezi ile ilçelerdeki yöneticilerinin ve hocalarının tamamının büyük bir aileyi oluşturduklarını, elde edilen başarının bu büyük ailenin çabasıyla ortaya çıktığını söyledi. Köseoğlu, konuşmasında “Kurumsal aidiyet size kuruma karşı bir bağlılık oluştursun, fakat bağımlılık oluşturmasın” dedi.

        Büyükşehir Belediyesi hizmet içi eğitim seminerlerinin belediye bünyesinde bulunan diğer birimlere yönelik devam edeceği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa