Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Kaynarca, Tepabaşı Belediyesinin yeni borçlanma talebiyle alakalı görevi kötüye kullanmak suçuyla hukuki işlem başlatacaklarını söyledi.

        AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Kaynarca, İl Başkanlığı binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tepebaşı Belediyesi'nin kanunen belirlenen sınırların üzerinde tarihinin en ağır dönemini yaşadığını ifade eden Kaynarca, "Bildiğiniz gibi geçen cuma günü Tepabaşı Belediye Meclisimizde 2017 yılının faaliyet raporu kabul edildi. Biz de AK Parti grubu olarak bu raporu reddettiğimizi gerekçeleriyle anlattık. Faaliyet raporunda daha önce ciddi anlamda eleştirilerde bulunduğumuz borçlanma ve hızlı borçlanmayla ilgili mevzu maalesef çok ciddi boyutlara ulaşmış. 5 milyon yıllık faiz ödediğimiz borçtan, 6 milyon faize çıkıldığı zamandan şu anda yüzde 100 artışla 11 milyon faiz ödediğimiz bir döneme gelinmiş. Biz bu korkunç borçlanmayı dile getirmiştik, ancak durum çok kritik bir noktaya daha geldi. Eskişehir ve Tepebaşı adına endişelerimiz suç boyutuna ulaştı. Kanunen belirlenen sınırların üzerinde borçlanan Tepebaşı tarihinin en ağır dönemini yaşayan Tepebaşı Belediyesi, şuanda yeni borçlanma talebiyle ve yeni borçlanmayla bir suç işlemeye başlamıştır. Biz bu toplantıdan sonra bu suçu hem CHP’li vatandaşlar hem AK Partili hem Milliyetçi Hareket Partili hem sayın Ataç’ı sevenlerin, herkesin hakkını korumak ve gerçek bir muhalefet görevini yerine getirmek ve denetim mekanizmasını çalıştırmak amacıyla kendilerini uyarmamıza rağmen bu suçu işlemeye başlamalarından dolayı konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Yani bu borçlanma artık suç işleme boyutuna gelmiştir" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa