Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, düzenlediği basın toplantısında ülke ve Konya gündemini değerlendirdi.

        AK Parti Konya İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Milletvekili Etyemez’e AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Hatice Sedef ve Salih Koyuncu eşlik etti. AK Parti’nin son 16 yılda çok büyük işlere imza attığını söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Bir ülkenin en büyük serveti vatandaşlarının mutluluğudur. AK Parti olarak, bu anlayışla 16 yıldır toplumun memnuniyeti ve huzuru için gece gündüz demeden çalışıyoruz, var gücümüzle de çalışmaya devam edeceğiz. AK Parti iktidarları olarak, politikalarımızı üretirken mutlaka halkın sesine kulak verdik. 2002’den bu yana tüm seçimleri kazanmamızın, halkın takdir ve duasını almamızın sırrı millet ve insan eksenli siyaset yapmamızdır” dedi.

        “Türkiye olarak mazlumların yanındayız”

        Fırat Kalkanı ve Zeytindalı Operasyonları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Etyemez, “Dış politikada büyük ve güçlü bir devlet bilinciyle hareket ediyoruz. Fırat Kalkanı Operasyonu ve Zeytin Dalı Harekatı’nda büyük devlet özgüveniyle her alanında çok yüksek bir koordinasyon sağladık ve tarihi bir başarı yakaladık. Kısa sürede, terörden temizlediğimiz bölgeye 700 milyon dolarlık insani yardım götürdük. Ne Birleşmiş milletler ne Amerika ne de Avrupa mültecilere sahip çıktı, destek verdi. Türkiye olarak, bu mazlumların hayata tutunması, geleceğe umutla bakması için büyük bir gayret gösteriyoruz. Bazı emperyalist güçler Türkiye’nin sahadaki hem insani hem de askeri başarısını hazmedemiyor. Bunların başında da Fransa geliyor. Fransa, emperyalist bir anlayışla, bölgeden pay kapma amacıyla ‘biz de bölgeye gelmek istiyoruz’ diyor. Teröre açıktan destek veren ABD ise bölgeden çekileceğini söylüyor. Doğru bir karar. ABD derhal evine dönmelidir. Terörle işbirliğini tamamen kesmelidir. Bölgeden emperyalizm pılını pırtısını alıp def oluncaya kadar bu mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Ülke içinde ve dışında PKK, DAEŞ, PYD/YPG ve FETÖ temizliği tamamlanıncaya kadar terörle mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

        “Gayri milli bir sözcülük zinciri ile karşı karşıyayız”

        Ana Muhalefet partisinin adeta terör örgütlerinin sözcülüğüne soyunduğunu söyleyen Etyemez, “Maalesef biz emperyalist güçlerle ve onların taşeronu terör örgütleriyle mücadele ederken, ayağımıza takılan bir ana muhalefet partisiyle uğraşıyoruz. Türkiye’nin milli politikalarına karşı gayri milli bir sözcülük zinciri ile karşı karşıyayız. CHP, HDP’nin sözcülüğünü, HDP PKK’nın sözcülüğünü, PKK, PYD/YPG’nin sözcülüğünü, ABD ise tüm terör örgütlerin ve arkasındaki güçlerin sözcülüğünü yapıyor, himaye ediyor. ABD, bir açıklama yapıyor, aynı ses CHP genel merkezinden yükseliyor, benzer ses HDP genel merkezinden, Kandil’den çıkıyor. Biz bütün emperyalizmin ve terörizmin sözcülüğüne yapanların engellerine ve engellemelerine rağmen Türkiye’mizi büyüttük, büyütmeye devam ediyoruz. Ülkemiz büyüdükçe güçleniyoruz, güçlendikçe yeni rekorların altına imza atıyoruz” ifadelerini kullandı.

        “Büyüme rakamları bizleri sevindirdi”

        2017 yılının büyüme rakamları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Etyemez, “Büyüme rakamları yeni açıklandı. Çok çok sevindirici bir sonuç aldık, 2017 yılında 7.4 gibi bir büyüme sağladık. G20 ülkeleri içinde Türkiye birinci sırayı aldı. G20, dünya ekonomisinin yüzde 85’ini ifade ediyor. Hindistan, Çin gibi ülkeleri geride bırakarak Türkiye büyük bir başarı yakaladı. Bazıları bu başarıyı küçümsemeye, gölgelemeye çalışıyor. Bunlar ülkemizin moralini bozma çabalarından başka bir şey değil. Türkiye gerçekten hepimizin iftihar etmesi gereken bir performans gösterdi. Muhalefete sormak lazım. Türkiye ekonomisi iyiye gitmiyorsa, 20 milyar dolarlık projelerin altına nasıl imza atıyoruz? Türkiye 16 yıldır hiçbir projesini geciktirmiş, ertelemiş değildir. Ne karar aldıysak devam ettirdik, başladığımız her projeyi zamanında bitirdik” diye konuştu.

        “Seçimler açık farkla kazanacağız”

        Türkiye’nin seçim havasına girmeye başladığına değinen Etyemez, “Siyasi partiler hazırlıklarını yapıyorlar. İttifak görüşmeleri devam ediyor. Seçim noktasında en rahat parti AK Parti. İttifak kurduğu parti belli... İttifakın adı belli Cumhur İttifakı. Türkiye’yi sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, ekonomide ayağa kaldıran, yeniden dirilişe geçiren bir iktidar partisiyiz. Ramazan’dan önce tüm il kongrelerimizi tamamlıyoruz. Bayramdan sonra da büyük olağan kongremizi yapıyoruz. AK Parti hiçbir zaman masa başında siyaset yapan bir parti olmadı. Şimdiden bütün birimlerimizle sahadayız, illerdeyiz ve vatandaşlarımızla birlikteyiz. Allah’ın izniyle ve vatandaşlarımızın takdirleriyle 2019 yerel seçimlerini de 2019 genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçilerini de açık farkla kazanacağız. Büyümede, ihracatta ve istihdamda olduğu gibi seçimlerde de rekorlarımızı kırmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa