Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burdur'un Bucak ilçesi’nde yeni içme suyu kaynakları arayışı kapsamında sondaj çalışması başlatıldı.

        Bucak Belediyesi mevcut içme suyu kaynaklarına ek olarak yeni içme suyu kaynakları arayışlarını sürdürüyor. Bu kapsamda DSİ işbirliğiyle içme suyu kaynağı kazandırmak için açılacak olan dört kuyudan ikisinde çalışmalara başlandı.

        Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin, "Kuraklık olayının bir afete dönüşmesi, insani faaliyetlerin doğal denge üzerine yaptığı müdahalelerle daha da kolay hale gelmektedir. Bu kış mevsiminde ilçemiz ve bölgemiz açısından yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle yaz aylarında olumsuz bir durumla karşılaşmamamız için tedbirli davranıyoruz" dedi.

        Bucak'ın içme suyu ihtiyacını toplam 29 kuyu ve 2 cazibeden gelen suyla karşılandığını vurgulayan Yalçın Sezgin, "Bu suların şebekeye dağıtımı için 8 su toplama depomuz var. İlçemize kış aylarında saniyede ortalama 140 lt/sn ve yaz aylarında ise 170 180 lt/sn arası suyu içme suyu hattımıza vermekteyiz. DSİ 18'inci Bölge Müdürü Mahmut Berber ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu belediyemizle yapılan protokolde 2 olan yeni sondaj açılması kararına, ilave 2 yeni sondaj daha açılmasını kararlaştırdık. Bu sondaj açma çalışmasının ilki Şirlek mevkiinde, ikincisi Dereköy Sinap mevkiinde mülkiyeti hazineye ait arazi üzerinde gerçekleştiriliyor. Üçüncüsünü Şahmaran mevkiinde açacağız. Dördüncü sondajımızın açılacağı nokta konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde açılan sondajlarımızın test aşamasına başlayacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa