Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rize Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Hayırlısı Be Gülüm (HBG) Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye konulan "Muammer Muammer" isimli müzikal oyun beğeni topladı.

        Rize HEM ve Sahne Sanat Atölyesi çatısı altında bulunan HBG Tiyatro Ekibi tarafından sahneye taşınan oyun, üst üste 2 gösterim yaparak binin üzerinde tiyatroseverin beğenisini kazandı.

        25 oyuncu, 5 müzisyen ve 12 teknik kadro olmak üzere toplam 42 kişilik bir ekibin görev aldığı oyun, Orhan Kemal’in hikayelerinden Erman Canatan tarafından kaleme alınırken, oyunun yönetmenliğini ise Oktay Kara üstlendi.

        Rize’de daha önce de başarılı tiyatro oyunlarının sahnelenmesinde yönetmen ve oyuncu olarak görev alan Oktay Kara, "Muammer Muammer" adlı oyun için yaptığı açıklamasında, “Yaklaşık 5 aylık bir çalışmanın ardından seyircimizle buluştuk. Oyunumuzda, Muammer isimli karakterimizin iyi bir insan olarak hayatını idame ettirmeye çalıştığında toplumsal baskılara maruz kalarak ne kadar kötü bir insan olabileceğini aktarmaya çalıştık. İki perdelik müzikal oyunumuz için iki gün boyunca salonumuzu dolduran tiyatroseverlere şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Rize İlçeleri
        Tüm Rize Haberleri
         Rize

        Rize

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa