Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat Ticaret ve Sanayi Odası'nın 7 Nisan tarihinde gerçekleştirilen seçimlerinde oyların Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddeleri uygun olarak sayılmadığı iddiasıyla sonuçlara itiraz edildi.

        7 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen seçimlerde Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği için 4 liste yarıştı, beyaz ve sarı listede yer alan 24 kişi meclis üyesi olarak seçildi. Kendisiyle birlikte listesinden 8 kişiyi meclise sokan 6'ncı Komite Temsilcisi Ahmet Arat, 1, 2, 4 ve 9 no'lu komitelerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddeleri uygun olarak sayım işlemi yapılmadığı iddiasıyla seçim kuruluna itirazda bulundu. Arat: "Dilekçemizi sunduk. Buna göre; 1 no'lu meslek komitesi seçim tutanağında görüleceği üzere, geçerli sayılan 91 oyun karşılığında bu komitede 2 aday olduğundan dolayı 182 geçerli oy olması gereken sandıktan, yapılan tutanaklara göre asil üyeliklerin aldığı oy toplamı 198'dir. Burada 16 oyun fazla olduğu görülmektedir. 2 no'lu meslek komitesi seçim tutanağında ise geçerli sayılan 196 oyun karşılığında, bu komitede 3 aday olduğundan dolayı 588 geçerli oy olması gerekirken, tutanaktaki asil üyeliklerin aldığı oy toplamı 589'dur. Burada da 1 oyun fazla olduğu görülmektedir. Yine 4 no'lu meslek komitesi seçim tutanağında geçerli sayılan 48 oyun karşılığında bu komitede 2 aday olduğundan dolayı toplamda 96 geçerli oy olması gerekirken, tutanaktaki asıl üyeliklerin aldığı oy toplamı 110'dur. Burada 14 oyun fazla olduğu görülmektedir. Bir başka komitemiz olan 9 no'lu meslek komitesi seçim tutanağında ise geçerli sayılan 129 oyun karşılığında bu komitede yer alan 3 adayın 387 geçerli oy alması gerekmektedir. Ama tutanaktaki asıl üyeliklerin aldığı oy toplamı 390'dır. Burada da 3 oyun fazla olduğu görülecektir." dedi.

        Komitelerin haricindeki diğer komitelerde yapılan çizme işlemlerinin mevzuata aykırı olarak sayıldığının görüldüğü aktaran Arat,"Şöyle ki; herhangi bir pusulada aday olan şirketin üzeri çizildiğinde, yerine yazılacak şirketin tam unvanının eksiksiz bir şekilde oy pusulasına yazılması gerektiği Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimler Hakkındaki Yönetmelikte açıkça belirtilmektedir. 7 Nisan tarihinde yapılan organ seçimlerinde birçok oy pusulasında üstü çizilen şirketlerin yerine yazılan şirket unvanları eksik yazılarak yazılmış yönetmeliğe aykırı işlem tesis edilmiştir. Toplam 9 komite ile seçimi tamamladığımız organ seçimlerinde bariz yanlışlıklar gördüğümüz için 1'inci, 2'nci, 4'üncü ve 9'uncu komiteler başta olmak üzere, tüm komitelerinin sayım işlemlerinin yönetmelikte belirtilen esaslara göre tekrar sayılmasını verdiğimiz dilekçe ile seçim kurulundan talep ettik. Bu itirazlar sonrasında yapılacak sayımlar sonrasında sonuçların kesinleşeceği kanaatinde olduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa