Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Seyitgazi ilçesi Sarıcailyas Mahallesinde yapılacak yeni caminin temeli dualarla atıldı.

        Seyitgazi Belediyesi tarafından tahsis edilen arazi üzerine inşa edilecek yeni cami için, Sarıcailyaslılar Derneği yönetimi ve hayırsever vatandaşlar seferber oldu. Hafta sonu gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, “Güzel bir işe, bu temel atma işini vesile kılan Rabbimize hamd olsun. Bugün biz, Allah’ın yeryüzlerinde ki evlerinden bir tanesini; yani kutsal bir mabedin temelini atarak, onu hizmete açıp, oradan istifade etme irademizle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu anlamlı ve çok önemli bir şahitliktir. Rabbim bu güzel niyetlerimizi davranışlarımızı dergahı izzetinde kabul eylesin. Allah’ın camilerini imar etmek, ihtiyaç olan yere cami yapmaktır. O camiyi güzel bir şekilde yaşatmak, tertemiz bir şekilde yaşatmak, o camiye cemaat olmak ve o camiye cemaat yetiştirerek gelecek nesillere aktarmaktır” dedi.

        "Camiler vatanımızın tapusu kabul edilmiştir"

        Müftü Gerek, Ertuğrul Gazi’nin bir sözünü hatırlatarak, “Ben nereye bir çadır kursam, oraya bir cami ya da mescit yapmazsam Allah’tan utanırım.’ Bizim ecdadımız, tarihinden aldığı güzel örneklerle inciler gibi camiler, minareler yapmış ve onu yaşatmıştır. Camileri vatanımızın tapusu kabul etmiştir. Bugün burada böyle bir camimizin temelini atmaktan duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Bu caminin yeniden yapılmasında, fikriyattan icraatına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbimden niyazım yine güzel bir törenle bu mabedimizi hizmete açmaktır” şeklinde konuştu.

        "Cami inşaatımız inşallah hayırlara vesile olur"

        Belediye Başkanı Hasan Kalın da açılışta bir konuşma yaparak, “Bugün burada bu memleketin tapusu niteliğinde olan bir caminin temelini atmak için toplanmış bulunmaktayız. Cenabı hak ‘Tevbe Suresi’nde şöyle der; ‘Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a, ahiret gününe iman edenler, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren sadece Allah’tan korkan kimseler iman eder. Doğru yola ermiş olanlar işte onlardır.’ diye müjdeler Cenabı Allah. Peygamber efendimiz (SAV) ise, ‘Kim Allah’ın rızasını dileyerek bir mescit inşa ederse Cenabı Hak’ta ona cennetinde saraylar yapar' der. Sizler, bu aziz millet ve değerli derneğimiz ile birlikte yola çıktığımız bu cami inşaatımız inşallah böyle hayırlara vesile olur. Burada ise siz değerli hemşerilerimizin katkıları çok önemli. Bu camimizi tez elden, en kısa sürede bitirmeyi nasip etsin inşallah” diye konuştu.

        "Camiler bizim toplanma yerimizdir"

        Kalın camilerin nefes alınan dost evi olduğunun altını çizerek, “Cami, omuz omuza olduğumuz, başkanıyla, milletiyle, müdürüyle, efendisiyle birlikte omuz omuza olduğumuz, aynı safta aynı sırada olduğumuz yerdir. Camiler, bir olduğumuz, beraber olduğumuz, iri ve diri olduğumuz yerlerdir. Camiler bizim toplanma yerimizdir. Camiler, fakirfukaramızın, en zenginimizin, en fakirimizin omuz omuza aynı sırada olduğu yerdir. Bu cami inşaatını başlatan önce dernek yönetimimize, muhtarımıza ve hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Biz şimdiye kadar Sarıcailyaslı hemşerilerimizin yanında olduğumuz gibi bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Camimiz memleketimize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu camimizin bölgemizde de ihtiyaç olan köylerimize örnek teşkil etmesi ve o köylerimizin de bu işleri başlatmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

        Sarıcailyas Mahallesinden gerçekleştirilen törene; Seyitgazi Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu, İl Müftüsü Bekir Gerek, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Sarıcailyas Mahalle Muhtarı Salih Er, Sarıcailyas Dernek Yönetimi, Sarıcailyas Mahalle sakinleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan konuşmaların ardından cami inşaat alanında temel atma işlemi gerçekleştirildi. Törende ayrıca katkıları bulunan kişi ve kuruluşlara plaket takdimi yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa