Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karabük İl Emniyet Müdürlüğünden FETÖ/PDY operasyonu düzenlendi. Operasyonda yakalaması bulanan emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personellerinden sorumlu oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.

        Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat şubeleri ekiplerince, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik olarak 'Gaybubet evi' olarak kullanılan ve FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyeliği suçundan aranması bulunan şahısların yakalanması yönelik operasyon yapıldı.

        Operasyon neticesinde aralarında Karabük, Bartın ve Düzce emniyet ve asker mahrem imamı ve üst düzey yönetici olan B.M., S.M. ve S.U.K. isimli şahıslar hücre evinde yakalanarak gözaltına alındı. Bahse konu ikametlerde yapılan aramalarda örgütün halen faaliyetlerine devam ettiğini gösterir projeksiyon cihazları, örgüt elebaşı Fethullah Gülene ait video CD ler, flash bellekler, laptoplar, cep telefonları, örgüt lideri Fethullah Gülen tarafından yazılmış 678 adet kitap ile şahısların kullandıkları sahte kimlikler ele geçirildi.

        Bu sırada adresten bir otomobil ile ülke dışına çıkmak için ayrılanların olduğu istihbaratını alan polis ekipleri, kentin çıkışlarında kontrollerini sıklaştırdı. Tespit edilen şüpheli bir otomobil, Bölge Trafik Müdürlüğü önünde durduruldu. Otomobilde yapılan aramada içerisinde emniyet ve asker mahrem imamları, üst düzey yöneticilerinde bulunduğu firari şahıslar H.U., E.A., S.K.T. ve M.C., yakalandı. Şahısların yapılan üst aramalarında çok miktarda Amerikan doları, Euro, Pakistan parası, Türk Lirası ve sahte kimlikler ele geçirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karabük İlçeleri
        Tüm Karabük Haberleri
         Karabük

        Karabük

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa