Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonda keskin nişancı tüfeği ve antitank roket başlıklarının da yer aldığı çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, Varto ilçesine bağlı Yeşilpnar köyü Konak mezrasında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Jandarma Özel Harekat birliklerinin katılımıyla operasyon düzenlendiği belirtildi. Yeşilpınar köyü Konak mezrası kırsalında tespit edilen 1 sığınak ve 2 ayrı noktada yapılan operasyonda, suikast silahı olarak bilinen keskin nişancı tüfeği ve antitank roket başlıklarının aralarında yer aldığı çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, "Operasyonda 1 adet Kanas marka keskin nişancı tüfeği ile bu silaha ait 5 adet şarjör, 65 adet Kanas marka keskin nişancı tüfeğine ait fişek, 1 adet Kanas dürbünü, 1 adet çubuk nişan alma dürbünü (RedDot), 3 adet antitank roket başlığı, 3 adet roket sevk fişeği, 2 adet uzaktan patlayıcı ateşleme sistemi (alıcıverici bomba düzeneği), 5 adet patlayıcı düzeneğinde kullanılmak üzere hazırlanmış pil bloğu, 3 adet piknik tüpü, 1 adet akü, 1 adet sırt çantası ile çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa