Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik'in Osmaneli ilçe Belediye Başkanı Münür Şahin, OsmaneliBursaBandırma Yüksek Hızlı Tren (YHT) ihalesi sonrası ilçenin yatırımcıların ilgi odağı olduğunu söyledi.

        Başkan Şahin, yaptığı açıklama, Osmaneli tarih boyunca Anadolu'nun önemli bir yerleşim yeri olduğunu ifade etti. İlçenin konumu itibariyle başta İpek Yolu olmak üzere stratejik yolların geçtiği, buluştuğu geçmişin lojistik merkez olduğunu hatırlatan Şahin "Osmaneli, Sakarya'ya birleşen Göksu, Karasu, Göynük suyu ile suların birleştiği önemli bir kenttir Osmaneli. Bugüne kadar Anadolu da yaşamış tüm medeniyetlerinde zamanında hüküm sürdüğü, yaklaşık 1720 medeniyete ev sahipliği yapmış şirin bir yerleşim yeri olan Osmaneli'nde ilk Türk hakimiyeti 1075 yılında Selçuklular ile başlamış, sonrası kurulan Anadolu Selçuklular, Osmanlılar ve Türkiye Cumhuriyeti olarak günümüze kesintisiz Türk kenti olarak gelmiştir. Kısaca kurtuluş günü olmayan yerleşim yeridir Osmaneli. Osmaneli bu günlerde tekrar yükselişin başlangıcındadır. Kısaca piste kuleden uçuş iznini almış, yavaş yavaş hızlanarak uçuşa geçmek üzere olan bir uçak gibidir Osmaneli. Artık hızla Osmaneli'nin bizleri hayran bırakacak yükselişine şahit olmak için sabredin,çünkü uçuşa yıllar değil, günler kaldı" dedi.

        "Osmaneli tam bir lojistik merkezi oluyor"

        Başkan Şahin, göreve geldiği günden bu yanan yaptığı yatırımlarından bahsederek, "Yerel seçimlerin olduğu 2014 Mart ayından bugüne Osmaneli de koyduğumuz her hedefte inanılmaz yol kat ettik. Altyapı, üst yapı, yaşam kalitesini arttırma, turizm, tarımda yeni ürünler yeni pazarlar ve sanayi de çok büyük yol kat ettik. Artık sanayi başta olmak üzere her alanda Osmaneli'nin hızla yükselişini zevkle izleyeceğiz. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan OsmaneliYenişehir YHT projesinde artık yatırım başlıyor. İlçemize bir şantiye daha kuruluyor. OsmaneliYenişehirBursaBandırma ve sonrası İzmir'e bağlanacak YHT hattı aynı zamanda yapılmakta olan bağlantıyla Gemlik Limanına direk bağlanacak. Sonrası Bandırma Limanına da ulaşabileceğiz. İçerisinden gecen İstanbulEskişehirAnkara ve Bozüyük ten sonra Kütahya, Afyon ve Antalya yolu, OsmaneliİznikBursa yolu, İstanbulEskişehirAnkara ve Konya YHT hattı, eski İstanbulAnkara tren yolu, Osmangazi Köprüsü üzerinden 80 dakikada İstanbul'a uzanan yol ve büyük nüfusun yaşadığı merkezlere yakınlığı ile Osmaneli tam bir Lojistik Merkezi oluyor. Bu gelişimleri yakından takip eden yatırımcılara artık randevu vermekte zorlanıyoruz. Osmaneli de emlak değerleri katlanarak hızla yükseliyor. Emlakçıları sevmiyoruz çünkü burada oluşacak rantı, karı gerçek arsa, arazi sahipleri kazansın. Çünkü onlar yıllarca bugünleri beklediler" dedi.

        "Osmaneli Belediyesi klasik belediyecilik yapmıyor"

        Başkan Şahin son olarak Osmaneli kısa sürede sanayi parsellerine talebin sonucu, hızla yükselişe geçtiğini anlatarak şunları söyledi;

        "Attığımız her adım,her planımız bir hedefin sonucu. Hiç bir şeyi rastlantıya bırakmıyoruz. Osmaneli Belediyesi olarak 20142019 hedeflerini tamamlamak üzereyiz. 20192024 dönemi ve 20242029 hedeflerini şimdiden belirledik. Osmaneli'ye biz yön veriyoruz. Osmaneli'nde sanayi için tüm altyapıları ve arsaları oluşturduk. Tüm talepleri karşılayacak çalışmaları yapıyoruz. Osmaneli Belediyesi klasik belediyecilik yapmıyor. Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği 'kentin tüm sorunları belediye başkanının konusudur ve çözmek zorundadır' sözünden yola çıkarak Osmaneli de her konuyla ilgili ve her konuya yön veren Belediyecilik anlayışını uyguluyoruz. Osmaneli'nde köyler dahil 22 bin kişinin doğumdanölüme her konusu bizi ilgilendirir ve dert edinir her sorunu Allah'ın yardımıyla çözme gayreti içinde oluruz. Bu anlayışımızla Osmaneli de eğitimde, sağlıkta, sanayide, turizmde, tarımda, ulaşımda, çevrede kısaca her konuda yatırımları izliyoruz,yer veriyoruz, bakanlıklarda takip ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde Osmaneli hedeflerine varmak için çalışıyoruz. Allah bu birlikteliğin bereketini işlerimize yansıtıyor ve hızla yatırımlar gerçekleşiyor.Osmaneli sahip olduğu başta ulaşım, büyük nüfuslu yerleşim yerlerine yakınlığı, sahip olduğu doğa koşulları, iklimi, tarih boyunca sahip olduğu değerleriyle çok hızlı yükselişe geçeceği günleri yaşıyor. Bu avantajlarımızı yatırımcılar görüyor ve Osmaneli ye yatırım için geliyor. Yükselişimiz tüm Osmaneli halkı için hayırlı olsun" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa