Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık üreticilerini başta külleme hastalığı olmak üzere diğer hastalık ve zararlılara karşı ilaçlı mücadele çağrısında bulundu.

        Fındıkta kalite ve verimin önemli bir husus olduğuna dikkat çeken Karan, “Başta külleme hastalığı olmak üzere bahçelerde kuruma ve kök çürümeleri yoğun bir şekilde görülmeye başladı. Üreticilerimiz geçtiğimiz yıllarda hava şartlarının elverişsiz olmasından dolayı külleme hastalığıyla yeterince mücadele edememişti. Ancak bu yıl hava şartları çok iyi gitmekte. Üreticilerimiz külleme hastalığıyla mutlaka ve mutlaka mücadele etmelidir. Külleme hastalığıyla ilaçlı mücadele dönemi başladı. Kaliteli ve verimli bir ürün için hiç zaman kaybetmeden gerekli mücadeleyi yapmalıyız” dedi.

        Ziraat Odası Başkanı Karan, geçtiğimiz ay Karadeniz bölgesinde de etkili olan toz bulutunun fındık bahçelerine zarar verdiğini de dikkat çekti. Toz bulutuna bağlı olarak, fındık ocaklarında kuruma gözlemlendiğini ifade eden Karan, konuyla ilgili Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü ile birlikte bir çalışma yürüttüklerini, çıkacak sonucun önümüzdeki günlerde açıklanacağını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa