Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlı tarihi ile büyük bir öneme sahip Muş’un Malazgirt ilçesi, terör olaylarının ardından atanan kayyum ile yeniden inşa ediliyor.

        18 Kasım 2016 tarihinde kayyum olarak Malazgirt Belediye Başkan Vekilliğine atanan Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı, 2 yıl içerisinde sayısız hizmetler yaparak ilçe halkının kalbinde taht kurdu. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, kayyum olarak göreve başladığı günden beri yürüttüğü hizmet atağının 2018 yılında zirveye çıkacağını kaydetti. Başkan Vekili Kırlı, “Görevde bulunduğum süre boyunca tek amacım Alparslan diyarı, tarihin kadim şehri Malazgirt’i görkemli bir şehir siluetine ulaştırmak ve kaymakam olarak görev yaptığım süre boyunca halkın huzur ve refahını sağlamak oldu. Göreve geldiğim andan itibaren Malazgirt’in gelişmesi için gerekli tüm kurumlar, il müdürlükleri, valilik, büyükşehir belediyeleri, TBMM, bakanlıklar, Başbakanlık, hatta Cumhurbaşkanlığı bünyesine kadar görüşmeler, ziyaretler yaptım, ilçemizde ağırladım. Malazgirt’in görkemli bir şehir statüsüne ulaşması için devletimizin birçok yetkilisine sorunlarımızı anlattım, çözümler aradık” dedi.

        “Bismillâhirrahmanirrahim diyerek işe başladık”

        “Rabbimin verdiği çalışma azmi ve vatan aşkıyla Bismillâhirrahmanirrahim diyerek işe koyulduk” diyen Kırlı, şöyle devam etti:

        “Çetin kış şartları içinde ilk çalışmamız karla mücadele olacaktı. Karın ve soğuğun vatandaşlarımıza acımasız yüzünü göstermesine izin vermedik. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, vatandaşlarımızın rahatlıkla yaşamalarına olanak sağladık, gece gündüz çalışarak hiçbir yolun kapanmasına izin vermedik. İlçede büyük bir problem olan çöp sorununu çözmek için büyük bir adım attık. Aynı zamanda istihdam oluşturduk. 41 vatandaşımızı belediye bünyesinde işe alıp, ailelerini geçindirme imkânı sağladık. Gerekli tüm donanımları ve araç gereci temin ettik, çöp toplama işinde kullanılacak toplam değeri 2 milyonu bulan 9 aracı filomuza katarak şehrin çöp sorununu tamamen ortadan kaldırdık.”

        “İlçenin 20 yıldır çözülemeyen en büyük sorununu çözdük”

        Başkan Vekili Kırlı, ilçenin kanalizasyon ve su şebekesinin yok denecek seviyede olduğunu belirterek, “Bazı mahalledeki vatandaşlarımız kendi imkânlarıyla evlerine kanalizasyon ve su şebekesini kurmaya çalışmıştı. Devreye girdik ve İller Bankasıyla görüşerek tüm ilçenin kanalizasyon ve su şebekesini ihale ettirdik. Toplam 65 milyonun üstünde bir bütçeyle işi başlattık. Bu yaz başlanan çalışmalarla 2019 yılı sonuna kadar ilçenin kanalizasyon ve su şebekesine kavuşmasına olanak sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

        Tarihi Milli Park ve 26 Ağustos kutlamaları

        Başkan Vekili Kırlı, ilçede 26 Ağustos Zaferi kutlamalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla coşkuyla kutlandığını hatırlatarak, “İlçemize Tarihi Milli Park kurulabilmesi için valimiz, Milli Parklar Genel Müdürümüz ve Okçular Vakfıyla görüşmeler yürüterek ‘eski alay’ olarak bilinen bölgede toplam iki bin dönüm araziyi Tarihi Milli Park ilan ettirdik. Yine mevcut Malazgirt Zafer Anıtları bölgesini Tarihi Milli Park alanına dahil ettirdik. İlçemize en az üç fakülteli üniversite kurulabilmesi için Muş Alparslan Üniversitesi Rektörüyle gerekli görüşmeleri yaparak, belediyemizden 75 dönüm araziyi Muş Alparslan Üniversitesine tahsis ettik. Yine 25 dönüm arazimizi KYK Müdürlüğüne tahsis ederek 750 kişilik öğrenci yurdu yapılabilmesine vesile olduk. DSİ ile görüşmeler yapıp, belediyemizle ortak yürütülen projeyle ilçedeki dere ıslahı çalışmasını, ilçe içinde akan Çıkrak, Çırçır, Şekerbulak derelerinde çalışma başlattık. 2018 ve 2019 yılları arasında bitirilmesi planlanmaktadır” diye konuştu.

        “Doğalgaz ve TOKİ için çalışmalar bitme aşamasına geldi’

        Başkan Vekili Kırlı, 21. yüzyılın Türkiye’sini yaşatmak ve çağı yakalayabilmek adına ilçeye doğalgaz getirtme çabalarının sonuç bulduğunu belirterek, şöyle dedi:

        “Gerekli onaylar alındı ve 2019 yılı sonuna kadar ilçemiz doğalgaz hattına kavuşmuş olacaktır. İlçede konut ihtiyacının karşılanması amacıyla dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmalarını sağlamak için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile toplamda 85 dönüm üzerine cami, okul, sosyal tesisi içinde barındıran bir yaşam alanı projemiz başlatılmıştır. İlçede yıllardan beri yapılmamış olan imar uygulaması ile birçok mahallede yolu bulunmayan taşınmazlara belediye hizmetlerinin eksiksiz bir şekilde götürülmesi amacıyla toplamda 435 dönüm (ilçenin yüzde 60’ı) planlaması tamamlanmıştır.”

        “Sıcak asfaltlı yeni yollar yapılacak”

        Başkan Vekili Kırlı, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortak başlatılan çift şerit toplamda 7 kilometrelik BulanıkAhlatMalazgirt çevreyolunun ihale edildiğini ve 2018 yılı içerisinde yapımına başlanacağını kaydederek, “Daha önceden ilçemizi Patnos ilçesine bağlayan 35 kilometrelik karayolunun toplamda 27 kilometreye düşüren PatnosMalazgirt arası yol projesinin startını mevcut yönetimimiz döneminde başlattık. Yine Malazgirt çevre yollarının sıcak asfalt olması için Karayolları Bölge Müdürlüğüyle görüşerek, gerekli çalışmaları başlattık. İlçe içinde tüm caddelerin ve yollarının altyapısı ve üstyapısıyla beraber sıcak asfalt ve modern elektrik direkleri çalışmalarını başlatmış olup, 2018 yılı içerisinde yapılması planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

        İlçenin çehresini değiştiren yeni parklar yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyleyen Başkan Vekili Kırlı, “Daha önce ilçemizde hiçbir parkın yapılmamış olduğunu tespit edip, her mahallemizde en az bir parkpeyzaj projeleriyle beraber yapılması planlanmaktadır. Cumhurbaşkanımız ilçemize geldi. İlçemizin tarihine sahip çıktı. İlçe halkına sahip çıktı. Yıllardır ilçeye yapılmayan hizmetlerin gelmesi için tüm bakanlıklara talimatlar verdi. Çok şükür Cumhurbaşkanımız sayesinde cumhuriyet tarihinden beri görülmemiş projeler için düğmeye basıldı. İlçemizde yaşayan tüm vatandaşlar, artık ileriye umutla bakıyorlar. Malazgirt ilçesi tarihi mekânların en başında gelecek. Bize bu umudu ve bu heyecanı yaşatan Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa