Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Üniversitesi (ME) Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından ‘Ulusal Aristoteles Sempozyumu’ düzenlendi.

        Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde bu yıl 5'incisi düzenlenen sempozyumda, filozoflardan Aristoteles ele alındı. Etkinliğe, FenEdebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir, Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkıner Ketenci, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

        Aristoteles hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir, Aristoteles'in gözlem, deney ve araştırmaya dayalı eğitim öncüsü olduğunu belirterek, bilim felsefesinin kurucusu olarak bilindiğini söyledi. Sempozyumda, alınında uzman kişilerle Aristoteles’i ve düşüncelerini tartışacaklarını kaydeden Ketenci ise, "Aristoteles varlık hakkında bildiğimiz her şeyi bize gösteren insandır. Aristoteles olmasaydı felsefe olmazdı. Hatta bizim felsefe dediğimiz bilim dalını kuran kişidir diyebiliriz” dedi.

        Üç oturumda gerçekleşen sempozyumda, 'Aristoteles’te Anlama/Bilme Arzusu, Varlık ve Biz', 'Aristoteles Etiğinde Akıl', 'Aristoteles’in Doğa ve İnsan Doğası Görüşü', RuhBeden Bir Buçukçuluğu, Aristotelesci Hylomorphism' ve 'Aristoteles’in Yanlışlarını Öğrenmek/Öğretmek Zorunda mıyız?' başlıklı konuların sunumu gerçekleştirildi. Etkinlik, öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa