Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Tefenni İlçesindeki maden sahasında incelemelerde bulundu.

        Vali Şerif Yılmaz, Tefenni ilçesi’nde Dogaltaş Madencilik alanında faaliyet gösteren Global Madencilik Firmasına ziyaret etti. Yılmaz, firma sahibi Mehmet Gümüşlü eşliğinde firmanın Krom Maden Ocağı Sahası ve Zenginleştirme Tesislerini gezerek incelemelerde bulundu.

        Madencilik sektörünün son yıllarda önemli mesafeler aldığını belirten Vali Yılmaz, özellikle Burdur içinde lokomotif sektör konumunda olduğunu ifade etti. Sektörün Burdur’a önemli katma değerler bıraktığını belirten Yılmaz, istihdam başta olmak üzere dolaylı olarak küçük sanayi ve birçok kesime ekonomik olarak sektörün katkılarının olduğunu söyledi. Mermerin yanı sıra Krom madeninde Burdur için önemli olduğunu belirten Vali Yılmaz, Türkiye'de çıkarılan Kromun yüzde 20'sinin kentte faaliyet gösteren ocaklardan çıkarıldığını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa