Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde vatandaşlar, kansere iyi geldiği belirtilen ve dağlarda yetişen pancar bitkisini toplamak için kilometrelerce yol kat ediyor.

        Beytüşşebap ilçesine bağlı Güneyyaka köyünde yaşayan vatandaşlar, kansere iyi geldiği belirtilen ve dağlarda yetişen pancar bitkisini toplamak için kilometreler kat ediyor. Kato Dağı eteklerinde yetişen bitki için saatlerce yürüyen vatandaşlardan bazıları topladıkları bitkileri satarken, bazıları ise yiyor. Köylülerden Tekin Güzel, ilkbahar aylarında bölge genelinde birçok bitkinin yetiştiğini belirterek, “Özellikle yüksek rakımlı yerlerde şifalı bitkiler yetişiyor. Köyümüzün her tarında yetişen bu bitki türü için kilometrelerce yol geldik. Köylüler olsun başka il ve ilçelerden gelen vatandaşlar olsun köyümüzün dağlarına bu aylarda çıkıp pancar topluyor. Kilogramı 10 TL’den satılan pancar bitkisi kazmalarla çıkarılıyor. Yorucu bir iş ama şifa için geldik. Bu bitkinin kanser, bağırsak hastalıkları, boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi geldiği söyleniyor. Bu güne kadar kimse zararını görmedi” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa