Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana 6. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda binlerce kişinin katıldığı kortej yürüyüşünde sağlık çalışanlarının "01 acil" adını verdikleri kostüm yoğun ilgi gördü.

        Türkiye'nin ilk ve tek sokak karnavalı olan ‘Nisan'da Adana'da’ sloganlı Portakal Çiçeği Karnavalı’nın 6'ncısı dün binlerce kişinin katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşe yüzlere özel ve kamu kurumu, vatandaşlar kendi tasarımlarıyla ortaya koydukları kostümlerle katıldı. Acıbadem Adana Hastanesinde çalışan kadınlar ise korteje "01 acil" kostümü ile katıldı. Hemşire kıyafeti giyerek ellerinde büyük şırınga ve boyunlarında stetoskop, yanlarında sedyeye yatırılmış hasta bir manken ile sahaya inen hemşireler, kortej boyunca büyük ilgi gördü. Hemşireleri ellerinde şırınga ile gören yüzlerce vatandaş, hep bir ağızdan çığlık attı. Hemşirelere kortej boyunca ilgi devam ederken, yürüyüş sonunda kortej tasarım yarışması yapıldı. Hemşireler "01 acil" kostümüyle mansiyona layık görüldü.

        Şendağ Durmaz'ın kaptanlığında "01 acil" kostümünü 7 kişilik bir ekip oluşturdu. Gecegündüz çalışan ekip, kostümleri bizzat kendileri yaptı. Sağlığa ve acil müdahaleye dikkat çekmek için oluşturulan kortejde sedyede portakal ağacından oluşturulan serum ile de karnavalın ruhuna uygun bir konsept geliştirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa