Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya’nın Aksu ilçesinde bulunan ve ilkbaharla birlikte yeşile bürünen 5 bin yıllık Perge Antik Kenti ziyaretçileri büyülüyor.

        Antalya'nın 18 kilometre doğusunda, Aksu ilçe sınırlarında, bir zamanlar Pamfilya bölgesine başkentlik yapmış antik kent, Perge'deki akropolisin Tunç Çağı'nda kurulduğu düşünülüyor. Helenistik dönem boyunca eski dünya içerisindeki en zengin ve güzel şehirler arasında sayılan Perge, aynı zamanda Yunan matematikçi Apollonius'un da memleketi. Hitit İmparatorluğu, Büyük İskender ve Roma İmparatorluğu gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapan Perge Antik Kenti, çok zengin bir tarihi değere sahip.

        UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de eklendi.

        Antalya Müzesi'nde sergilenen birçok eşsiz eserin çıkarıldığı antik kent olan Perge'de hem kazı çalışmaları hem de tarihi kalıntıların restorasyonu yoğun şekilde devam ediyor. Antik kentte tiyatro, stadyum, agora, sütunlu cadde, Helenistik kapı, Güney hamamı gibi büyük bölümleri ayakta olan eserler dikkat çekiyor. Perge Antik Kenti, UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme kapsamında, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de eklendi.

        2018'i 'Perge yılı' ilan edildi

        Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya’nın turizminde rekor kırması beklenen 2018 yılında Antalya’nın temasının Pamfilya'nın başkenti 'Perge Antik Kenti' olarak belirlendiğini ve 2018'i 'Perge yılı' ilan ettiklerini açıkladı. Bu açıklamanın ardından tarihi kentte çalışmalara da hız verildi. İlkbaharın gelmesi ile birlikte tarihi kentin etrafında bulunan yeşillikler ise 5 bin yıllık tarihe ayrı bir canlılık verdi. Tarihi kentin etrafında açan her renkten çiçek ise adeta renk cümbüşü oluşturdu. Buğday başaklarının gölgesinde tarihi bir canlılık sunan eski dönem kalıntıları ise ziyaretçilerini büyülüyor.

        4 milyon turist hedefleniyor

        Antik kent, yabancı turistlere olduğu kadar yerli binlerce turistlerin de akınına uğruyor. AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ise geçtiğimiz günlerde Perge Antik Kentini ziyaret ederek Kazı Başkanı ve Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel'den bilgi aldı. Uslu, Perge'yi 4 milyon turistin ziyaret etmesini hedeflediklerini söylemişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa