Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, şehrin kurtuluşu sırasında çekilen fotoğraflar ilk kez sergilendi.

        Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda, şehrin kurtuluşu sırasında çekilen fotoğraflar arşivlerden alınarak il kez sergiye sunuldu. Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin açılışını gerçekleştirdiği sergi, vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gösterildi. Urfalılar ilk kez gördükleri fotoğraflar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

        Açılışı yapılan sergide bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşu konulu fotoğraf sergimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Meslektaşım Müslüm Akalın’ın arşivinden ve diğer ona destek veren tüm ekibinin arşivinden Şanlıurfa’nın düşman işgalinden böyle bir geçmişine gideceğiz. 1920 ve öncesinde Şanlıurfa hangi karelerle kahramanlığını ve kurtuluşunu gösterdi ve bu cennet vatanı hangi mücadele ile emanet ettiler hep birlikte gezerek görmüş olacağız” diye konuştu.

        Toplam 56 fotoğraftan oluşan sergideki birçok fotoğrafın ilk defa gün yüzüne çıktığı belirtildi.

        İstiklal Madalyası da ilk kez görücüye çıktı

        Ayrıca sergide Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun sembolü olan İstiklal Madalyası da ilk kez vatandaşlar tarafından görüldü. Vatandaşların 'Urfa’nın gururu' diye tanımladığı İstiklal Madalyasına ilgi yoğun oldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa