Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırşehir'de Kaman Kaymamı Murat Girgin, Türk Telekom Osman Kulaksız Tarım Meslek Lisesini ziyaret ederek okul bünyesinde kontrolü yapılan ceviz aşı yapımı alanını inceledi.

        Kaman İlçesinin Türkiye'de sayılı tarım liselerinden birine sahip olduğunu ifad eden Kaymakam Girgin, lisenin tarım alanında da bir çok öğrenci yetiştirdiğini söyledi.

        Kaman İlçesinde zirai manada kalifiye eleman yetiştirildiğini anlatan ve öğrencilere seslenen Kaymakam Girgin, konuşmasında, "Ülkemizde zirai anlamda yetişmiş kalifiye eleman sıkıntısı var. Okuldan mezun olacak öğrencilerimiz bu tarz uygulamalar yaparak kendilerini geliştirip kalifiye eleman olarak sektöre atılacaklar. Kimileri kendi hobi bahçelerinizi kurup kaliteli ürünler yetiştirecek kimileri ise bu işi ticari olarak yapacak. Bu yönden böyle bir okulda eğitim gördüğünüz için şanslısınız"dedi

        Girgin, okulda ceviz aşısının uygulamalı olarak yapılmasının çok önemli olduğuna işaret ederek, "Kaman ilçemiz cevizin en önemli üretim noktası konumunda. Dışarıdan gelen taleplerde, aşılı ceviz fidesi almak isteyen üreticiye kafasında hiçbir soru işareti bırakmadan bu fideleri sunmak açısından okulumuz büyük kazançtır" ifadelerini kullandı.

        Kaymakam Girgin, bir ceviz fidesine aşı yaparak kendi yaptığı aşılı ceviz fidesini toprakla buluşturdu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırşehir İlçeleri
        Tüm Kırşehir Haberleri
         Kırşehir

        Kırşehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa