Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), yeni altyapı projeleriyle büyümeye devam ediyor. Üniversite yönetimi yeni eğitimöğretim binalarından güneş enerjisi sistemine, çok amaçlı salonlardan çevre düzenlemesine kadar önemli projeleri hayata geçiriyor.

        Master planına göre, ilk etap projelerini büyük oranda tamamlayan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, ikinci etap projelerini uygulamaya koydu. Buna göre Eğitim Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi binalarıyla ilave güneş enerjisi panelleri üniversitenin ikinci etaptaki ilk projeleri arasında yerini aldı. Üniversitenin, yapımına geçtiğimiz aylarda başlanan Eğitim Fakültesi binası, 9 bin 500 metrekare kapalı alana kurulacak olup 28 derslik ve 1 amfiden oluşacak. Sağlık Bilimleri Fakültesi binası ise 10 bin 500 metrekare kapalı alana kurulacak ve 28 derslik, 8 amfi, 6 laboratuvar, 1 konferans salonu ve 1 toplantı odasına sahip olacak. Her iki bina da en geç 2019 yılı temmuz ayında tamamlanmış olacak. Üniversitede bir yıl önce faaliyete geçen Güneş Enerjisi Sistemi (GES) projesine ilave olarak yeni dönemde ikinci etap Güneş Enerjisi Sisteminin de temelleri atıldı. Mevcut sisteme entegre edilecek olan ve ekim ayından önce tamamlanması beklenen proje ile yılda 884 bin kilowatt saatlik enerji üretilecek. Yeni Güneş Enerjisi Sisteminin faaliyete geçmesiyle üniversitenin tükettiği enerjinin yaklaşık yarısı GES'lerden sağlanmış olacak. Yeni dönemde ilçelerdeki altyapı çalışmalarına da hız verildi. Bu kapsamda Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu bünyesinde 500 kişilik çok amaçlı salonun inşasına başlandı. Bin 500 metrekarelik alana kurulacak olan ve 500 kişi kapasiteli konferans salonu ile fuaye alanından oluşan salon, en geç aralık ayında teslim edilecek.

        "KMÜ gelişimini sürdürüyor"

        Üniversitenin yeni altyapı projelerini yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak yerleşke içerisindeki ilk etap projelerinin büyük oranda tamamlandığına, çevre düzenlemelerinin ise devam edeceğine dikkat çekerek, "Üniversitemiz özellikle ikinci etap projeleriyle gelişimini sürdürmeye devam edecek. Bu bağlamda yeni fakülte binaları ve güneş enerjisi panellerine ilave olarak 2018 yılı içerisinde ikinci etap ısı kanalı projesini de hayata geçirmeye çalışacağız. Birinci etapta ise tribün yapımı projesine, engelsiz üniversite bağlamındaki düzenlemelere ve peyzaj çalışmalarına devam edeceğiz. Yeni projelerimizin şimdiden hayırlı olmasını diler; Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin gelişime destek veren tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederim" açıklamasında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karaman İlçeleri
        Tüm Karaman Haberleri
         Karaman

        Karaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa