Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Batman’ın Gercüş ilçesinde çiftçi ve vatandaşlar yağmur duasına çıktı.

        Gercüş İlçe Müftülüğü tarafından yaşanan kuraklık nedeniyle Aksa Cami yanındaki alanda yağmur duası yapıldı. Bu yıl ülkede ve özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan kuraklık nedeniyle Batman’ın Gercüş İlçe Müftülüğü tarafından yapılan çağrı ile toplanan çiftçi ve vatandaşlar kurban kesip, yağmur için namaz kılıp hep birlikte dualar etti. Gercüş Kaymakamı Ünal Koç, İlçe Emniyet Amiri Talip Panavur, İlçe jandarma Tabur Komutanı Ercan Çetin, AK Parti Gercüş İlçe Başkanı Şefik Öner, HÜDA PAR Gercüş İlçe Başkanı Mehmet Dursun, Gercüş İlçe Müftüsü Fazıl Saraç, müftülük çalışanları, çiftçi ve vatandaşlar yağmur duasına katıldı. Program Mescidi Aksa Cami İmam Hatibi Abdulhalim Korkmaz tarafından okunan Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı. Tövbe istiğfar yapıldıktan sonra Gercüş İlçe Müftüsü Fazıl Saraç, 2 rekat yağmur namazı kaldırıp okuduğu hutbe sonrasında dua ettirdi.

        Program sonrası yağmur duasının dindeki önemini anlatan İlçe Müftüsü Saraç, “Halkımızın isteği üzerine bugün burada yağmur duasını gerçekleştirdik. Hava şartları mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık göstermektedir. Duamızı yaptık inşallah Cenabı Allah aramızdaki günahsız saf, temiz kardeşlerimizin yüzü suyu hürmetine bugün burada duamızı kabul eder. Bölgemizde beldemizde ve ülkemizdeki bütün kurak mekanlarına rahmetini indirir ve bu sayede bizi rızıklandırır. Cenabı Allah hepimizin duasını ve kestiğimiz kurbanımızı kabul etsin. Yağmur duası Peygamber efendimizin döneminde ve 4 halife dönemlerinde yapılmıştır. Peygamber efendimizin sünneti seniyesidir. Peygamberimizin sünnetini yerine getirmekten çok mutluyuz. İnşallah hayırlı rahmetler bekliyoruz” dedi.

        İlçe sakinlerinden Şehmus Boncuk, Ekrem Gezer, Abdülkerim Turan yaşadıkları kuraklık nedeniyle bağ ve bahçelerinin kuruduğunu bu yüzden yağmur duasına çıktıklarını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Batman İlçeleri
        Tüm Batman Haberleri
         Batman

        Batman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa