Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu Kastamonu Bölge Elemeleri başladı.

        Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kastamonu Belediyesi ve Okçular Vakfı işbirliğinde düzenlenen 6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu Kastamonu Bölge Elemeleri, Uzunyazı mevkisinde gerçekleştiriliyor. 67 Nisan tarihleri arasında gün boyu yapılacak okçuluk etkinlikleri, kıyasıya mücadeleye sahne olacak.

        Geleneksel Türk Okçuluğu Bölge Elemeleri’nin açılışına katılan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Geleneksel Türk Okçuluğu Kastamonu Bölge Elemeleri kapsamında iki gün boyunca Kastamonu’da çeşitli etkinlikler yapılacağını ifade ederek, Kastamonu’nun 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildiğini hatırlattı.

        Geleneksel Türk Okçuluğu Bölge Elemelerinin bu kapsamda Kastamonu’da gerçekleştirildiğine dikkat çeken Başkan Babaş, “Ata sporlarımızdan olan okçuluğu insanlarımıza tanıtmak ve okçuluğa ilgiyi artırmak adına çeşitli programlar yapılacak. Vatandaşlarımıza ok atma eğitimleri verilecek. Bunun yanında kurulan çadırlarda Türk dünyasının çeşitli kentlerinden gelen kardeşlerimiz, kültürlerini anlatacak” dedi.

        Vatandaşların okçuluk kültürü ve geleneklerini görmesini istediklerini belirten Başkan Babaş, “İnsanlarımız buraya gelsin, etkinlikleri görsün ve kültürümüzü yakından tanısın diye bölgeye iki gün boyunca ücretsiz otobüs kaldırıyoruz. İnsanımız hem güzel zaman geçirsin hem de ata sporumuzu öğrensin istiyoruz” şeklinde konuştu.

        7 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek etkinliklere ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da katılacak. Müsabakalara Amasya, Bartın, Düzce, Karabük, Samsun, Tokat ve Kastamonu’dan 280 sporcunun katılması beklenirken etkinlik kapsamında sanatçılar Esat Kabaklı ve Arslanbek Sultanbekov da konser verecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa