Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteği ile Tepebaşı Kaymakamlığı ve Akademi Derneğinin çalışması olarak Aile Destek Merkezi (ADEM) Proje ve hizmet binası gerçekleşen törenle açıldı.

        Açılışına Vali Özdemir Çakacak, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, AK Parti Tepebaşı İlçe ve Tepebaşı Akademi Başkanı İ.Yılmaz Kaynarca, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, İl Müftüsü Bekir Gerek, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan AK Parti Tepebaşı İlçe ve Tepebaşı Akademi Derneği Başkanı İ.Yılmaz Kaynarca, “Tepebaşı Akademi Derneği yaklaşık bir buçuk yıl önce kadınlarımızın ve gençlerimizin sosyal, kültürel, akademik ve mesleki hayatlarına katkı sunabilmek onları hem topluma hem de ekonomiye katkı sağlayana bireyler haline getirmek vesile olmak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür. Açılmış olması bir buçuk yıl olmasına rağmen 30 farklı dalda 100 kursla Tepebaşılı hemşerilerimize ulaştık” dedi.

        Kaynarca, “Tepebaşı Akademi Derneği'nin bugüne kadar çalışma alanlarını genişletmesine diğer paydaşımız olan Tepebaşı Kaymakamlığı ve Tepebaşı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile birlikte Tepebaşı’nın her tarafına hasıl olacak ve daha etkin çalışma alanı oluşacak çalışmanın ADEM projesi ile ulaşacak. Bu gücün şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

        35 kursla hizmet verecek

        Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser ise, Aile Destek Merkezi projesinin 2012 yılında hayata geçtiğini aktararak, “70 ilde uygulanan Aile Destek Merkezi projesi ilk olarak 2012 yılında hayata geçirilmiştir. Muhtaç aileleri meslek edindirme kursları, psikolojik danışmanlık gibi destekler sunmaktadır. Bugün açılışını yapmış olduğumuz merkez 300 bin TL bütçe ile kabul edilmiştir. 35 kursta ailelerin sorunlarına çözüm sunmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

        Kadınlarımız meslek sahibi olacak

        Vali Özdemir Çakacak da konuşmasında, Aile Destek Merkezi'nin amacından bahsederek, “Bakanlığımız toplumda dezavantajlı kesimlere yönelik çeşitli desteklerde bulunmakta. Ailenin desteklenerek kadının toplum statüsünün artırılması yönünde çeşitli projeler hayata geçirilmektedir. Bakanlığımız sivil toplum kuruluşları ile birlikte kadınlarımıza dokunmaktadır. Aile Destek Merkezleri aracılığıyla kadınlarımızı topluma kazandırma, buradaki çeşitli meslek kurslarıyla meslek sahibi etme, aile bütçelerine katkıyı amaçlamakta. Bu tür projeleri son derece önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

        Bizi ayakta tutan güçlü aile yapısı

        Çakacak, Türk aile yapısına değinerek, “Türk milleti olarak aile yapımızla övünüyoruz. Dünyada yaşanan ekonomik krizlerden, sosyal çalkantılardan en az etkilenebiliyorsak güçlü aile yapımız sayesindedir. Bizi ayakta tutan güçlü aile yapımızdır. Aile Destek Merkezlerinin bir tanesi de aile yapısını sağlamlaştırmaktır. Kadınlarımızı be kızlarımız bu kurslarda ne kadar çok görürsek o kadar mutlu oluyoruz” dedi.

        Konuşmaların ardından dualar edilerek açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra merkez gezilerek yapılan ürünler hakkında eğitimciler tarafından bilgi alındı. Açılışta işaret dili ile İstiklal Marşı’nın okunması dikkat çekti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa