Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'un Varto ilçesinde PKK/KCK bölücü terör örgütüne yönelik yapılan arazi taramasında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

        Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından 'Şehit Piyade Uzman Çavuş Bekir Anıl Erdal 201849’ operasyonu yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Varto İlçesi, Teknedüzü Köyü kırsalında yapılan arazi taramasında PKK/KCK BTÖ mensuplarına ait, 7 adet Kaleşnikof tüfek ve 12.471 adet Kaleşnikof tüfek fişeği, 1625 adet M16 tüfek fişeği ve 892 adet PKMS Bixi fişeği, 125 adet G3 tüfek fişeği ve 9 adet el bombası, 30 adet metal Kaleşnikof tüfek şarjörü ve 12 adet el bombası fünyesi, 4 adet plastik M16 tüfek dipçiği ve 2 adet Kaleşnikof tüfeğine ait seyyar dipçik, 1 adet RPG7 roketatar mühimmatı (Antitank) ve 1 adet RPG7 roketatar sevk fişeği, 1 adet keskin nişancı tüfek dürbünü, 3 adet M16 tüfek yayı, 4 adet M16 tüfek icra yayı, 2 adet el telsizi, 7 adet güç kaynağı devresi, 3 adet saat (bomba düzeneği için), 3 adet fotosel (bomba düzeneği için), 1 adet elektrik devresi (patlayıcı madde düzeneği için hazırlanmış), 4 adet şarjör kütüklüğü, 2 adet deri tabanca kılıfı, 1 adet tabanca şarjör kılıfı, 1 adet 9 mm tabanca şarjörü ve 100 m elektrik kablosu, 58 adet büyük pil, 38 adet kalem pil, 2 adet adaptör, 2 adet el feneri, 1 adet 12 kg’lık tüp, 5 paket yapıştırıcı, 2 tüp sprey boya, 2 paket sargı bezi, 2 adet yara bandı, 1 adet enjektör, 1 paket pamuk, 1 tablet ilaç, çok sayıda örgütsel doküman, yaşam ve giyim malzemesi ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili adli tahkikata başlanılmıştır" denildi.

        Açıklamada, halkın huzur ve güvenliği için il genelinde terörle mücadele vurgusu yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa