Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tepebaşı Belediyesi tarafından çocuklara ve velilere yönelik yürütülen çalışmalardan biri olan “Beşte Bir” projesi devam ediyor.

        Avrupa Konseyi tarafından 2010 yılında çocuğa karşı cinsel şiddeti sonlandırmak amacıyla başlattığı “Beşte Bir” projesi, Tepebaşı Belediyesi’nin 11 Mayıs 2015’te imzaladığı Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismara Karşı Korunması Sözleşmesi (Lanzorotte Sözleşmesi) kapsamında Eskişehir’de de uygulanıyor. Çocuğa yönelik her türlü istismarı önlemeye yönelik “Beşte Bir” projesi ile 56 yaş arası çocuklara ve ailelerine, çocuğa karşı her türlü istismarın önlenmesi konusunda bilgiler aktarılıyor. Tepebaşı Belediyesi’ne bağlı Çocuk Sanat Merkezleri ve Belde Evleri’nde, çocuğa yönelik cinsel istismarın önlenmesi hedefi ile çocuklara olumlu ve olumsuz temas sınırları, iç çamaşırı kuralının ne olduğu ve temas konusunda çocukların neye “Evet” neye “Hayır” demesi gerektiği uygun bir dil ile öğretiliyor.

        Projenin diğer ayağı olan Veli Buluşması Günleri’nde de veliler, çocuğa karşı cinsel şiddetin önlenmesi konusunda bilinçlendiriliyor. Bu toplantılarda aileler, çocuğa yönelik her türlü şiddetin önlenmesi konusunda bilgi ve araçlar ile donatılarak, ailelere özellikle cinsel istismarı önleyici bilgiler ve risklerin önlenmesine yönelik neler yapılabileceği anlatılıyor.

        Son ayağı Gazipaşa Belde Evi’nde gerçekleştirilen eğitime katılan veliler yetkililere teşekkür ederken Beşte Bir projesi kapsamında bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceği bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa