Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARMARİS'te ormanlıklar için tehdit oluşturan, 'dumansız yangın' olarak nitelendirilen çam keseböcekleriyle biyolojik mücadele başlatıldı.

        Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'nce 4 bin hektarlık alandaki kızılçam ağaçlarının yeni filizlerini yiyerek, ağacın kurumasına yol açan çam keseböcekleriyle ilaç yerine biyolojik mücadele başlatıldı. Ormancılar, ilk olarak kızılçam ağaçlarının yoğun olduğu Yeni Datça Yolu, Armutalan Mahallesi yakınlarında, Thomotopea Pityocampa (çam keseböceği) ile Orthotomicus Erasus (Akdeniz çam kabuk böceği) adıyla bilinen böcekleri tespit edip, dallardan aldı. Tel kafeslere konulan çam keseböcekleri yemlendi. Ormancıların doğada önceden oluşturduğu 'Phryx Caudata' adlı, çam keseböceği yiyerek, beslenen tırtıllar, kızılçam ağaçlarına bırakıldı. Doğa dengesini bozmadan ve çevreye zarar vermeden mücadele etmeye özen gösterdiklerini aktaran Marmaris Orman İşletme Müdürü Şükrü Akın Ünler, 'dumansız yangın' olarak adlandırılan böceklerin verdiği zararları biyoteknik müdahalelerle en aza indirdiklerini kaydetti. Ağaçların korunması için sürdürülen biyolojik mücadele sayesinde büyük zararı önlediklerini belirten Ünler, "Zararlı keseböceğini yemleyip, kendi atıklarıyla elde edilen parazitler zamanla tırtıla dönüyor. Bu tırtıllar çam keseböceği yiyerek, besleniyor ve popülasyonun artmasını engelliyor" dedi.

        Ormancıların, belirledikleri alanlarda mayıs sonuna kadar çalışmalarına devam edeceği öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa