Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa’nın fethinin 692. yıldönümü çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor. Osmangazi Belediyesi tarafından organize edilen minyatür sergisi ve Bursa sempozyumu ilgi gördü.

        Ördekli Kültür Merkezi’nde ‘Minyatürler ve Yavuz Sultan Selim ve Divan’ sergisinin açılışı yapıldı. Sergi açılışının ardından ‘Yavuz Sultan Selim Dönemi ve Bursa Sempozyumu’ gerçekleştirildi. Oturum başkanlığının Heath W. Lowry tarafından gerçekleştirildiği sempozyuma Prof. Dr. Feridun Emecen ve Prof. Dr. Mefail Hızlı konuşmacı olarak katıldı. Açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bursa’nın 692. fetih yılındayız. Bizler 14 yıldır bunu sürdürüyoruz. 1 ayı kapsayan faaliyetler kapsamında hafta sonları sizlerle birlikte olacağız. Çok yönlü bir faaliyet programı var. Bilimsel, sportif, kültürel olmak üzere, halk kesimleri ile buluşan ne varsa hepsini uyguluyoruz. Geleneksel hale gelmiş bir faaliyet” dedi.

        Dündar, “14 yıldır sempozyum devam ediyor, ama biz 9 yıl önce göreve geldiğimizde Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu hocamız bu işin başında bulunuyordu. Sempozyumla birlikte kitabı da yayımladık. Bu bize göre çok nadir olan bir olaydır. Biz bununla övünüyoruz. 34 bilim adamı tebliğ sundu. Blimsel olarak bir çalışma ortaya çıkmış oluyor. Kitap haline gelmesiyle bilim dünyası için yeni kaynaklar ortaya çıkmış oluyor” diye konuştu.

        Tarihini bilmeyenlerin geleceklerine yön veremeyeceklerinin ifade eden Dündar, “Bundan dolayı tarihe önem veriyoruz. Bursa bir tarih şehridir. Fiziki yapıları, şehirciliği ile tarihi kimliğinin ortaya çıkması gerekiyor. Bunları zaten Osmangazi Belediyesi kentsel yenileme çalışmaları ile yapıyor. Tophane Meydanı’nda yarın açılış törenimizi yapacağız. Bu buluşmada her kesimden insan bulunacak” şeklinde konuştu.

        Bursa’nın fethini herkesin hatırlaması gerektiğinin altını çizen Dündar, “Uluslararası yarı maratonu da yapılacak. 4 kilometrelik halk koşumuz var. Rahvan at yarışları, köy şenliği ve düğünü, fotoğraf yarışmaları yapılacak. Tarihi köylerin kültürünü de kitap haline getiriyoruz. Her etkinlikte 2 kitap basılıyor” dedi.

        Oturum başkanlığını Heath W. Lowry'nin yaptığı sempozyumda tarihçilerden Prof. Dr. Feridun Emecen ve Prof. Dr. Mefail Hızlı, Yavuz Sultan Selim’i ve Bursa’yı anlattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa