Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde bir hayırsever tarafından yapılacak olan bir okulun temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Şu anda ilimizde yapımına başlanmış toplamda 65 okul projemiz var” dedi.

        Tekirdağ’ın Ergene ilçesi Vakıflar Mahallesi'nde, Hayırsever Matra Yapı A.Ş. tarafından yaptırılacak olan Vakıflar İlkokulu ve Ortaokuluna 5 ek derslik yapımının temeli düzenlenen törenle atıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Vakıflar Mahallesi Muhtarı Vahdet Aksan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan birer konuşma yaptı.

        “Toplamda 65 okul projemiz var”

        Vali Mehmet Ceylan, yapılacak projeler hakkında bilgi vererek, "Bu temel atma törenleri insana gurur veren, hepimizi sevindiren gelişmeler. İlimizde güzel bir eğitim hamlesi gerçekleştiriyoruz. Eğitim kurumlarımızın fiziki şartlarını iyileştirmek adına ciddi adımlar atıyoruz. Şu anda ilimiz genelinde gerek devlet, gerek yerel yönetimler gerekse hayırseverler tarafından yapımına başlanmış olan toplamda 65 okul projemiz var. Ergene ilçemizde ikili eğitim yapan 2 okulumuz var. Bu projenin bitimiyle tekli eğitime geçeceğiz. Bu projelerimizin hayat bulmasıyla 2019 yılında, tekli eğitime geçiş ve eğitimde fiziki şartları iyileştirme hedeflerimize ulaşmış olacağız” dedi.

        “Hayırseverlerimizin katkısıyla planladığımız hedeflere daha kısa zamanda ulaşacağız”

        Konuşmasında hayırseverlerin eğitime katkısına değinen Vali Ceylan, “Hayırseverimiz Matra Yapı A.Ş.'ye eğitime katkılarından dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Hayırseverlerimizin katkısıyla planladığımız hedeflere daha kısa zamanda ulaşacağız. Bu anlamda katkısı bulunan tüm hayırseverlerimize ve şu an temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz ek binamızın yapımına emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Okulumuzun eğitim camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından Vali Mehmet Ceylan tarafından Matra Yapı A.Ş. adına Burçin Özcan’a plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından kesilen kurban ve edilen dualarla ek derslik binasının temeli atıldı.

        Törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Matra Yapı A.Ş. yetkilileri, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa