Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şırnak Merkez Geylani Camisinde “Genç Hatipler Minberde” adıyla hutbe okuma yarışması yapıldı.

        Şırnak’ta, 8 ilin katılımıyla Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında “Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması” düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Anadolu İmam Hatip Liseleri Mesleki Yarışmalar kapsamında, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında geleneksel olarak gerçekleştirilen yarışmanın 4’üncü bölge finali, 8 ilin birincilerinin katılımıyla Geylani Cami’de yapıldı.

        Yarışmaya, Batman, Mardin, Siirt, Bitlis, Van, Hakkari, Diyarbakır ve Şırnak illerinden 9 öğrenci katıldı. Düzenlenen yarışmaya, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu, protokol üyeleri, şube müdürleri, okul yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        Kuranı Kerim Tilaveti ile başlayan yarışma, minbere çıkan öğrenciler hutbeyi en güzel okumak için yarıştılar. Diyarbakır Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Yağmur birinci olurken, Van İpekyolu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Aydın ikinci ve Hakkâri TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Resul Recep Tayyip Bilik üçüncü oldu.

        Hutbe yarışmasının ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerini Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu ve Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülaziz Hatip verdi. Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şırnak İlçeleri
        Tüm Şırnak Haberleri
         Şırnak

        Şırnak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa