Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitlis Belediyesinin “Tiyatrosuz Çocuk Kalmasın” sloganıyla başlattığı proje kapsamında Hacivat ve İbiş adlı çocuk oyunu köy okullarında minik izleyicilerle buluştu.

        Bitlis Belediyesi tarafından başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, merkeze uzak okullarda eğitim gören çocuklar tiyatroyla tanıştı. Bitlis Belediyesinin yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi doğrultusunda daha önce tiyatroya gidemeyen öğrenciler, ilk defa tiyatro ile tanışıyor. Proje sayesinde köylerden mahalleye dönüşen okullarda eğitim gören öğrencilerin, tiyatro sanatı ile tanıştırılması amaçlanıyor. Bu doğrultuda tiyatro ekibi, belirlenen okullara gidiyor. Bitlis merkeze bağlı Yumurtatepe Köyü İlkokulu ve Güroymak ilçesinde bulunan Günkırı İlkokulunda bulunan okullarda Bitlis Belediyesi Tiyatro topluluğunca, Hacivat ve İbiş Orta oyunu ve skeç sahnelendi.

        Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, çocukların, tiyatro ile buluşmalarına imkan sağlayabilmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Tiyatronun, merkeze uzak mahallelerdeki okullara gittiğini anlatan Vali Ustaoğlu, sahnelendiği okullarda 400’e aşkın öğrenciye ulaşan tiyatro oyunu sayesinde çoğu öğrencinin ilk defa tiyatro izlediklerini dile getirdi. Köy okullarında eğitim gören öğrencileri tiyatro sanatı ile tanıştırmak için projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Vali Ustaoğlu, “Bitlis Belediyesinin desteklediği proje ile çocuklarımız hem tiyatro izliyor hem de eğitici bilgiler alıyor. Tiyatro ekibinde yer alan arkadaşlarımızın izlenimleri öğrencilerimizin projeyi oldukça beğendiklerini göstermektedir. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

        Bitlis Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, proje kapsamında hazırlanan "Hacivat ve ibiş" isimli tiyatro oyununun, eğitim ve öğretim süresince belirlenen ilçelerde ve köy okullarında sahneleneceğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa