Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MemurSen Adıyaman İl Temsilciliği Kadın Kolları Komisyonu tarafından düzenlenen ve Memur Sen Kadın Kolları Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öçal'ın konuşmacı olarak katıldığı “Sendikacılıkta Kadının Yeri ve Önemi” konulu toplantı düzenlendi.

        Sadece bayanlara yönelik buluşmada siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu kadın kolları temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce Memur Sen üyesi çalışan kadın katıldı.

        Programa konuşmacı olarak katılan Memur Sen Kadın Kolları Komisyonu Genel Başkanı Habibe Öçal, devleti denetleyen en önemli merkezlerin başında STK’lar geldiğini belirterek, “Bizler MemurSen olarak büyük bir sivil toplum kuruluşuyuz. Kadınlar dünyada savaşların, çatışmaların çözüm mekanizması olmuşlardır. 28 Şubat gibi ağır bir darbeden geçtik. 28 Şubat sadece başörtülü kadınlar üzerinden yürütülen bir operasyon değil, başı açık kadınlar üzerinden de yürütülmüş bir operasyondur. Kadınlar burada kutuplaşmaya itildiler. Bunu çok iyi bilmemiz gerekir. O açıdan kadınlar olarak kadınlar olarak kendimiz temsil edebiliriz. Kadınlar sessizdir fakat bağırınca sesleri çok çıkar" dedi. Kadının dünyanın medenileştirilmesinde önemine değinen Öçal, "Kadın bir anne, eş, kardeş olarak baş tacıdır. Kadınların toplumdaki önemi ve konumunun tartışılamayacağı açık ve nettir. Kadınları başarılı olmayan bir milletin, devletin başarılı olması düşünülemez. Kadınların üretime yönetime katılma imkanına kavuştukları her ülkede toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık oluyoruz. Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

        Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ali Deniz ise, “Sizler, Havva annemizden bugüne, hep yolumuzun yön levhaları, işaret taşları oldunuz. İnsanlık medeniyetinin ruhunu ve bilincini, günümüzün İstiklal mücadelesine taşıyanlar sizlersiniz. 28 Şubatta, örselenen, turnikelere sıkıştırılan, ikna odalarında imha süreçlerine tabi tutulan, hayalleri alınan, gelecekleri çalınan ve kamusal alan işkencesiyle devlet tarafından şiddet uygulananlarsınız. Sizler, direnişin, inancın, erdemin ve özgürlüğün sembolleri olarak yılmadınız, yıkılmadınız, yepyeni bir Türkiye’nin kapısını açtınız. Karda kışta, soğukta, 12 milyon 300 bin imza için ter akıtan teşkilatımızın cesaretini ve fedakârlığını sergilediniz. 28 Şubat’ın en soğuk, en karanlık günlerinde meydanlarda destanlar yazarak, elleriniz yumruk, dilinizde direniş marşları ve tekbirlerle bin yıl sürecek denilen darbeyi yokluğa mahkum ettiniz. Tarihi yasağın, tarih olmasına vesile olan örgütlü güç olarak, tarihe geçtiniz” ifadelerini kullandı.

        Memur Sen Adıyaman Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Şükran Altunç Aydın ise, “Bizim davamız, millet ve ümmet davasıdır. Yok etme değil, yaşatma davasıdır. Bencillik karşısında diğer gamlık davasıdır. Davamız, sömürü karşısında direniş, vurgunculuk karşısında alın teridir. O halde, bereketi ve heybeti daha da büyütmek için saatin zembereğini yeniden kurmak vaktidir" diye konuştu.

        Program sonrasında bütün katılımcılarla tek tek görüşerek sendikal mücadeleye katkılarından dolayı teşekkür eden Habibe Öçal, Memur Sen Adıyaman Kadınlar Komisyonunun çalışmalarını takdir ederek memnuniyetini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa