Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hububat başaklarının özsuyunu emerek verimin büyük oranda düşmesine sebep olan süne ile biyolojik mücadele kapsamında Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 35 bin 700 adet faydalı böcek (parazitoit) buğday tarlalarına salındı.

        Adıyaman Merkez Toptepe Köyünde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, kurum teknik görevlileri ve çiftçinin katılımı ile buğday tarlalarına faydalı böcek salımı gerçekleştirildi. Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, süne ile biyolojik mücadelenin devam ettiğini dile getirdi. Alan, "Süne ile mücadele daha etkinj olmamız gerektiğini inanıyoruz çünkü arkadaşlarımızın sahada yapmış olduğu süne çalışmalarında süne yoğunluğunun daha fazla olduğunu gördük. Bizde ovanın bittiği, dağlık kesimin ise başlandığı, ağaçlandırmanın yüksek olduğu kesimlerde doğaya yararlı böcekler salıyoruz. İlimiz genelinde 35 bin 700 böcek dağıtımı yapıyoruz. Adıyaman merkez, Besni, Gölbaşı ve Kahta ilçelerimizde bu böcek salımlarını gerçekleştiriyoruz. Buradaki amacımız kimyasal ilaç kullanımını en aza indire bilmek, çünkü kimyasallar doğaya zarar veriyor. Bu saldığımız böcekler kendi yumurtalarını sünelerin yumurtaları içerisine bırakarak yararlı böcek olarak oluşmakta. 12 ekimiz 260 yerleşim biriminde çalışmalarını devam ettiriyor” diye konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından faydalı böcekler doğaya bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa