Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen sene “Bir Çift Mutluluk” projesi kapsamında Şanlıurfa’nın dezavantajlı bölgelerindeki köy okullarında ihtiyaç sahibi öğrencilere ayakkabı bağışında bulunan TED Koleji, bu yıl Kalecik Köyü okulunu yenileyerek, bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı.

        Hazırladıkları sanatsal aktivitelerin davetiyelerinden toplanan kaynak ile fiziki olarak oldukça yıpranmış bir köy okulunun boya, badana ve tadilatını yaparak yeni bir çehreye kavuşturan TED’li öğrenciler, bu örnek davranışlarıyla arkadaşlarını sevindirmenin mutluluğunu yaşadı. Öğrencilerin okuldaki çalışmalarına eşlik eden Kolej Müdürü Arif Kemal Şamat, onur duydukları bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdiklerini söyledi. Geçen yıl "Bir çift mutluluk" projesi kapsamında köy okullarındaki yoksul öğrencilere ayakkabı dağıttıklarını hatırlatan Şamat, “Bu faaliyetleri öğrencilerimiz tarafından hazırlanan sanat geceleri çerçevesinde yapıyoruz. Programın davetiyelerini velilerimize veya okul dışarıdaki başka misafirlere satıyoruz. Buradan toplanan gelirleri bu projelerde kullanıyoruz” dedi. Aynı amaç doğrultusunda bu yıl Kalecik Köy İlkokulunu yenileme kararı aldıklarını ifade eden Şamat, “Eski halini de bildiğim okulun fiziksel ortamını güzelleştiren öğrencilerim ve velilerimizle gurur duydum. Fiziksel ortamı iyileştirilen okulda çocuklarımız bundan böyle daha olumlu koşullarda eğitimöğretim göreceklerdir. İnşallah sosyal sorumluluk projelerimizi her yıl daha da geliştirerek sürdüreceğiz. Öğrencilerimizi bu yardımlaşma ve dayanışma kültürle yetiştirerek, bir süre sonra artık bu anlamda kendi ürettikleri projeleriyle bizlere gelmelerini sağlamış olacağız. Bu vesileyle bizlere katkı sağlayan velilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve Kurucu Temsilcimiz Aysun Çakmaklı’ya çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

        TED Şanlıurfa Koleji Kurucu Temsilcisi Aysun Çakmaklı ise, Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde kurulan ve Cumhuriyetle birlikte büyüyen eğitim derneğinin çevresindeki sorunlara karşı duyarlı, dünya vatandaşlığı vizyonuna sahip gençler yetiştirdiğini kaydetti.

        Kalecik İlkokulu Öğretmeni İlknur Yurdusev ise daha önce okulun fiziksel ortamının önceki halinin oldukça yıpranmış bir durumda olduğuna dikkat çekerek, “Zor şartlarda eğitime devam ediyorduk. Okulumuza yaptıkları tadilat dolayısı ile emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa