Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        6. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın fikir öncüsü Ali Haydar Bozkurt, karnavalda yerli ve yabancı birçok misafiri en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirterek "Artık bizim hedefimiz Adana’yı sadece bir hafta sonu değil, Nisan ayı boyunca yerli ve yabancı turistlerin seyahat noktası haline getirmektir" dedi.

        Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın tanıtım toplantısı kentteki bir otelde düzenlendi.

        Toplantıda konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kentte portakal çiçeklerinin açtığı dönemde duyulan koku ve renk cümbüşünün insana heyecan verdiğini belirtti.

        Adana’yı Nisan’da daha çok sevmeye başladığını belirten Vali Demirtaş, “Adana artık bir kültür ve sanat şehri olmaya hızla ilerliyor. Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, yine uluslararası düzeyde gerçekleştirilen bir film festivali, geçtiğimiz yıl yapmış olduğumuz Adana Lezzet Festivali ve bugün yapmış olduğumuz Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana’yı gerçekten çok güzel bir şekilde tanıtıyor. Bu tür etkinlikleri yaparak Adana’yı, özellikle ülkemizdeki Adana algısını düzelterek gerçek algıyı ortaya koyacağız diye düşünüyorum. Bu misafirperverlik ve cömertlikle lezzetli yemeklerimizi, portakal çiçekleri altında hep birlikte tadacağız” şeklinde konuştu.

        “Yeni hedefimiz 3 haftayı dolduracak etkinliklerdir”

        Karnavalın fikir öncüsü Ali Haydar Bozkurt ise artık yeni hedeflerinin sadece 3 günlük değil, 3 haftayı dolduracak etkinlikler ortaya koymak olduğunu vurgulayarak, “Karnavalın asıl hedefi Nisan’da Adana’da olma fikriydi. Karnaval, Adana’da Portakal ağaçları çiçek açtığında, her sokak o büyülü kokuyla dolduğunda bu kentte toplanma davetiydi. Artık bizim hedefimiz sadece bir hafta sonu değil, Adana’yı Nisan ayı boyunca yerli ve yabancı turistlerin seyahat noktası haline getirmektir” dedi.

        Karnavalda yerli ve yabancı birçok misafiri burada en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirten Bozkurt, “Bu şekilde Adana’nın gerçek imajını, misafirperverliğini, gülen yüzünü insanlara göstereceğiz” diye konuştu.

        Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de tüm Adanalıların üzerine düşen her şeyi ibadet eder gibi yerine getireceğini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa