Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Denizli Sarayköy Belediyesi, ilçede geçen yıl meydana gelen orman yangınının başladığı bölgede anlamlı bir etkinliğe imza attı. Belediye tarafından yangında yok olan ormanın tekrardan oluşturulması için belediye tarafından ilçede yaşayan her vatandaş için bir fidan dikilecek.

        Geçen yıl Sarayköy’de meydana gelen orman yangınında 500 hektarlık alandaki ağaçlar yanmıştı. Yanan bölgede rehabilitasyon çalışmaları devam ederken Sarayköy Belediyesi, yangının ilk kıvılcımının çıktığı Tekke Mahallesi’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. “Sarayköy’de yaşayan her hemşehrimiz için 1 fidan dikiyoruz” kampanyası ile yola çıkan Sarayköy Belediyesi ilçe nüfusu kadar yani 30 bin 462 fidanı toprakla buluşturacak. Sarayköy’de yaşayan her vatandaşın dikili bir fidanı olması amacıyla gerçekleştirilen fidan dikme etkinliği Tekke Mahallesi yakınlarındaki bölgede Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ve Sarayköy Belediyesi işbirliği ile düzenlendi. Etkinliğe Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        “Sarayköy için çok kötü bir geceydi”

        Etkinlikte konuşan ve geçen yıl meydana gelen orman yangınında alevlerin arasında kalarak yaşananlara tanık olduğunu ifade eden Başkan Özbaş, “3 Temmuz 2017’de ciğerimizi yakan bu bölgede oluşturacağımız Sarayköy Belediyesi Hatıra Ormanı ağaç dikme törenindeyiz. 3 Temmuz 2017 akşamı Sarayköy için çok kötü bir geceydi. Önce burada ciğerimiz yandı. O gün yangın haberini aldık. Hemşehrilerimizin evlerinden çıkarıldığını duyar duymaz ormancı kardeşlerimizle bu bölgeye geldik. Burada yangın yola sıçradı biz yangının içerisinde kaldık. Karşıdaki tepelerde meydana gelen kozalak patlamalarıyla yangının büyüdüğünü gördük. Biz o gün yeniden dünyaya geldik. Görmediğimiz, bilmediğimiz birçok yeni şeye sahip olduk. Yaşananlara birebir tanık olduk” dedi.

        “Dikim süreci içinde Sarayköy nüfusumuz kadar ağacımız olacak”

        Sarayköy’ün, Denizli’nin en fazla ormanına sahip olduğu ilçelerden birisi olduğunu hatırlatan Başkan Özbaş, “Yangın alanında Sarayköyümüzün ciğeri yandı. Bizde fidan dikim törenimizde her vatandaşımız bir fidan sahibi olsun diye ilçe nüfusumuz olan 30 bin 462 fidanı toprakla buluşturacağız. Bugün ilk fidan dikimini Sarayköylü hemşehrilerimiz adına biz başlatıyoruz. Dikim süreci içinde Sarayköy nüfusumuz kadar ağacımız olacak. Orman sevgisini, doğa sevgisini gençlerimize yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.

        Konuşmaların ardından fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Fidan dikimlerinin ilçe nüfusu olan 30 bin 462 adete ulaşıncaya kadar devam edeceği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa