Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya Büyükşehir Belediyesi Okullar Ligi’nde 2 yıldır top koşturan Cenk Şen ve Berkay Arslan, Futsal U 19 Milli Takımı kadrosuna dahil oldu. Daha önce de Mustafa İnan, U18 Futbol Milli Takımı’na çağrılmıştı.

        Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, gençleri spora teşvik etmek, spor altyapısı oluşturmak ve Antalya'dan milli sporcular yetiştirmek hedefiyle Türkiye'de ilk olarak 2014 yılında başlattığı Okullar Ligi Projesi meyvelerini de vermeye başladı. Daha önce Antalyaspor kadrosuna giren ardından da U18 Futbol Milli Takım kadrosuna çağrılan 17 yaşındaki Mustafa İnan’ın ardından bu kez 17 yaşındaki Cenk Şen ve Berkay Arslan, Futsal U 19 Milli Takımına seçildi.

        Hayalleri gerçek oldu

        2 yıl Okullar Ligi’nde top koşturan Cenk ve Berkay burada gösterdikleri başarının ardından Futsal U 19 Milli Takımı’ndan davet alarak ile Kocaeli’nde milli kampa katıldı. Genç oyuncular kamp programı kapsamında Moldova ile gerçekleştirilen iki hazırlık maçında da forma şansı buldu. İlkokul yaşlarında başladıkları futbol sevgisini Milli Takım Forması ile taçlandıran Cenk ve Berkay, “Hayalini kurduğumuz tek şey Milli Takım Forması giymekti. Okullar Ligi bize önce Antalyaspor’un kapısını açtı. Şimdi de Milli Takımın kampına çağrıldık. Milli Takım ile katıldığımız kampta yabancı takımlarla maç yaparak tecrübe kazandık. Bundan sonraki hedefimiz milli takımda kalıcı olmak. Bunun için de çok çalışacağız” dedi.

        Türel’e teşekkür

        Okullar Ligi’nin gençlerin profesyonel spor hayatına geçişi açsısından önemli fırsatlar sunduğunu söyleyen genç oyuncular, kendilerine bu fırsatı sunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti.

        Rekor katılım

        Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk olarak hayata geçirdiği Okullar Ligi 4 sezondur büyük bir başarıyla devam ediyor. Bu yıl rekor katılımla 6 bin 750 öğrencinin katılım gösterdiği Okullar Ligi’nde bugüne kadar 15 bin öğrenci mücadele etti. Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Döşemealtı, Aksu, Elmalı ve Korkuteli ilçe okullarının katılımı ile futbol, basketbol, voleybol, hentbol, oryantiring ve masa tenisi branşlarında gençler, yıldızlar ve küçükler kategorilerinde 188 okul 476 takım ve 6 bin 750 öğrenci ile 7 ay boyunca kıyasıya mücadele edecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa