Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gediz Belediyesinin kültür etkinlikleri kapsamında düzenlediği Safahat’ı Okuma ve Anlama Yarışmasının finalleri Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

        Belediye tarafından Mehmet Akif Ersoy’u sevdirmek ve tanıtmak amacıyla düzenlenen, katılan herkese Safahat Kitabı armağan edildiği final yarışması öncesi yaptığı konuşmada Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler sunan Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu,; “Belediyemizin kültür etkinlikleri kapsamında Safahat’ı Okuma ve Anlama Yarışması bu yıl 14. kez düzenlenmektedir. Geçmişten günümüze ışık tutan bu kitabı okumak Mehmet Akif Ersoy’u anlamak hepimiz için önemlidir. Bu kadar ileri görüşlü, dünyayı okuyabilen ve yaşadığı çağın haricinde geleceğe de ışık tutabilen bu şairlerimizi herkesin okuması amacıyla bu yarışmaları düzenlemekteyiz. Bizim yapmak istediğimiz Mehmet Akif Ersoy Merhumunun bu çok önemli kişiliğinin topluma tanıtılması, bu değerli fikirlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasıdır. Safahat’ı bu toplumda okuyan ve anlayan gençliği gördükçe son derece memnun ve mutlu oluyorum. Yarışma süresince katılan herkese yüzlerce Safahat kitabı hediye ettik. Kültür etkinlikleri kapsamında yarışmalara sponsor olan firmalara, emeği geçenlere ve yarışmaya katılarak renk veren tüm yarışmacılara saygılar sunuyor teşekkür ediyorum” dedi.

        Yarışmanın 510 yaş kategorisinde Gazi İlkokulu’ndan Ravza Güzelyurt birinci, Kurtuluş İlkokulu’ndan Ahmet Esat Kara ikinci, Kurtuluş İlkokulu’ndan Esma Sena Alsancak üçüncü oldu.

        1114 yaş kategorisinde Mehmetçik Ortaokulu’ndan Fatmanur Özdemir birinci, Fatih Ortaokulu’ndan Ceyda Özkan ikinci, 1 Eylül İmam Hatip Ortaokulu’ndan Emine Sena Demiray üçüncü oldu.

        1518 yaş kategorisinde Evliya Çelebi Anadolu Lisesi’nden Sedef Demircan birinci, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Rukiye Sena Akel ikinci, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Yağmur Kıraç üçüncü oldu.

        19 yaş ve üzeri yarışmacılarda Bayram Akarsu birinci, Emine Keçeci ikinci, Murat Soylu üçüncü oldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa