Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat'ta 8 yaşında geçirdiği ateşli hastalık sonucu görme yetisini kaybeden Mustafa Kestevur, pes etmeyerek okuyup öğretmen olma yolundaki hayat hikayesini öğrencilerle paylaştı.

        Tokat’ta özel bir ortaokullisede sınava hazırlanan öğrenciler, 'Sosyal Bilinç Oluşturma' etkinliğinde görme engelli bir öğretmenin başarı ve azmine şahit oldu. Sınavlara hazırlanan öğrencilere yönelik düzenlenen söyleşiye görme engelli öğretmen Mustafa Kestevur ve eşi Dilşat Özer Kestevur konuşmacı olarak katıldı. Mustafa Kestevur, 8 yaşında geçirdiği ateşli bir hastalık sonucu iki gözünü de kaybettiğini, tüm eğitim hayatının yatılı okulda ve yurtta geçtiğini söyledi. Liseyi bitirdikten bir yıl sonra Atatürk Üniversitesi Ağrı Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünü 4 yılda tamamladığını ifade eden Kestevur, Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde (RAM) rehber öğretmen olarak çalıştığını söyledi. Kestevur, öğrencilere azimle çalışıldığında engel tanımayacakları mesajını verdi. Görme engelli bir birey olarak yaşadığı bazı trajikomik olayları anlatan Kestuvur, yol kenarında kaldırımda arkadaşını beklerken koluna girerek yolun karşısına geçirmek isteyenler olduğuna dikkat çekerek, "Görme engelliye soru sormaktan ya da yardım ederken soru sormaktan çekiniyoruz. Soru sorarken de mantıklı sorular sorulmasını istiyoruz" dedi.

        Garip sorulara maruz kalıyor

        Dilşat Özer Kestevur da eşinin görme engelli olması nedeniyle iletişime geçen insanların garip soruları ve davranışlarına maruz kaldığına dikkat çekerek, "Mantıksız sorulara örnek verecek olursak eşime yemek yerken ağzını nasıl buluyorsun diyenler oluyor. Bu iç güdüsel bir şeydir. Bebek doğar doğmaz elini ağzına görür. Eşim yanımdayken yemek yer mi diye kendisine değil de bana sorabiliyorlar. Bazı şeyleri algılamak farkında olmak önemli" diye konuştu.

        Çocuklarla bir araya gelmekten mutlu oldu

        Mustafa Kestevur, amacının engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve öğrencileri bilgilendirmek olduğunu ifade ederek, "8 yaşında bir ateşli hastalık sonucu gözlerimi kaybettim. Zorluklar yaşadım, görmenin getirdiği büyük eksikliği hissettim. Tedavisi de mümkün olmadığı için okumaya yöneldim. Bir kişiye engellilerle ilgili bir değişiklik hissettirdiysek güzel bir şey. Çocuklar konuya ilgililerdi" diye konuştu.

        Öğrenciler de söyleşinden önemli bilgiler edinerek kendilerini geliştirme fırsatı buldukları için mutlu olduklarını kaydetti. Okul Müdürü Ramazan Maviş, günün anısına Mustafa Kestevur ve Dilşat Özer Kestevur’a teşekkür belgesi takdiminde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa