Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı Manisa’da yürüttüğü faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından üzümün başkenti Alaşehir’de taşkın koruma çalışmaları hızla sürdürülürken yaklaşık 54,5 kilometre uzunluğuyla Gediz Nehrini besleyen en önemli kollardan biri olan Alaşehir Çayı'nın 11 kilometrelik kısmı taşkın riskine karşı temizlendi.

        50 bin dekar zirai araziyi muhtemel taşkın zararlarına karşı korumak için harekete geçen bakanlık, şu ana kadar Alaşehir Çayı’ndaki 11 kilometrelik hattı temizledi. 11 kilometrelik alandan 264 bin 200 metreküp rüsubat çıkarılırken, bu sayede dünyaca ünlü 'Sultaniye' üzümlerinin yetiştiği Alaşehir ve Sarıgöllü üreticilerin korkulu rüyası da sona ermeye başladı.

        Üzüm yetiştiricileri zarar görmeyecek

        Gediz Nehri’nin en büyük kollarından olan 54 bin 450 metre uzunluğundaki Alaşehir Çayı’nda şu ana kadar 11 kilometrelik hattın temizlendiğini ve geriye kalan 43 bin 450 metrelik alanda da çalışmaların devam ettiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bakanlık olarak her bölgenin ihtiyacına göre projeler hazırladıklarını kaydederek şunları söyledi:

        “Özellikle üzüm yetiştiriciliği yapan vatandaşlarımızın muhtemel bir taşkın esnasında zarar görmemeleri için Alaşehir Çayı’ndaki rüsubatı temizlemeye başladık. 54 bin 450 metrelik hattın 11 bin metresini yani 11 kilometrelik kısmını temizledik. Geriye kalan hattı da en kısa sürede temizleyerek çiftçilerimizin hizmetine sunacağız.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa