Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Talas Belediyesi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce arazideki yabani armut ağaçlarının görünümünü değiştirmek için uygulamalı kültür armudu aşılama eğitimi verildi.

        Yaklaşık 50 çiftçiye önce kırsal mahallelerden Kepez’deki sosyal tesiste ziraat mühendisleri tarafından teorik bilgiler verildi. Ardından araziye geçilerek uygulamalı olarak kültür armudu aşısı gösterildi. Aşılamanın dikkat edilmesi gereken noktaları çiftçilere anlatılırken, yarma olarak ta bilinen kalem aşısında iki çubuğun kesilen gövdenin dışına sıfır şekilde tutturulması gerektiği ifade edildi. Ayrıca kalemin nemlendirilerek gövdeye birleştirilmesi ve aşının havayla temas etmemesine dikkat çekildi.

        Çiftçilerin de uygulama yaptığı kültür armudu aşılamasıyla ilgili konuşan Kepez Muhtarı Mehmet Demirbaş, “Biz yabani armutları kültür armuduna dönüştürmek istiyorduk. Sağ olsunlar Talas Belediyesi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri bizlere yardımcı oldu. Böylelikle hem arazinin görüntü kirliliği önlenmiş oluyor hem de canlıların yararlanmasına katkı sağlanmış olunuyor” dedi.

        Çalışmanın sonunda çiftçilere aşılamada kullanılan malzemelerin bulunduğu çanta hediye edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa